בנקאות - משכנתא

  • מכירת דירה דחוף!!!!!!
    שרון | 09/12/2009 13:20

    בבקשה אם אפשרי לענות עוד היום מכרנו את הדירה שלנו בשל קשיים ןחובות ומחר אנו חותמים על הסכם ויש לי מספר שאלות :1.החוב למשכנתא טפחות הינו 510000 שח והדירה נמכרה ב560000 שח כעת הוסבר לי שבשל המשכנתא הגבוהה לא ניתן לקבל סכום כסף מהקונה עד הפינו בעוד חצי שנה ונקבל רק 10 אחוד מהמכירה כלומר עד הפינוי נמשיך לשלם משכנתא ואני שואלת אם אנו ממשיכים לשלם משכנתא במשך חצי שנה החוב לטפחות יורד?האם חובי יקטן עד אז לבנק בעוד חצי שנה?או שזו רק ריבית שמשולמת וחובי נשאר 510000 לבנק בתום התקופה? 2. האם כן אוכל לבקש לקבל עוד חלק מהסכום לטפחות חצי מהסכום לצורך העניין כדי להפחית את החזר המשכנתא בחצי שנה הקרובה או שלא? סליחה על אורך ובלבול השאלות אני בלחץ מהצעד הזה אך לא הייתה ברירה אחרת אודה לכם באם תענו לי עוד הערב כי מחר נחתם החוזה (זכרון דברים נחתם לפני שבוע ולא צוין אמצעי תשלום) תודה לכם מראש

    • בנקאות - משכנתא
      עו"ד אבי זילברפלד | 10/12/2009 00:29

      שלום רב, יש לעיין בלוח התשלומים של המשכנתא ע"מ לענות לשאלה האם התשלום שתמשיך לשלם בחצי השנה הקרובה הינו ברובו ריבית, או נוגס גם מהקרן. הדבר תלוי באם אתם בתחילת התקופה (שאז עיקר התשלום - ריבית) או בסופה (שאז עיקר התשלום נוגס בקרן). לצערי, שאלתך השניה אינה ברורה. אני מקווה שאתה מיוצג כראוי בעסקת המכר, ומציע שתציג השאלות לעוה"ד שלך, אשר בוודאי יוכל להשיב לך עליהן. בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות