בנקאות - פדיון שיק מחשבון שנסגר

  • מה דינו של שק/המחאה כשהחשבון נסגר?
    אביב | 09/12/2009 11:32

    שלום. יש בידי שק של חייב שהותיר חובות בן למעלה משנה שסגר את חשבונו ועבר לבנק אחר.ברצוני לדעת מה דינו של השק ואיך אוכל לפדות אותו לאחר שאפקידו וכמובן יחזור? תודה

    • בנקאות - פדיון שיק מחשבון שנסגר
      עו"ד אבי זילברפלד | 10/12/2009 00:30

      שלום רב, אלרח הפקדת השיק והחזרתו, עליך לפנות במכתב התראה "רשום", למושך השיק, ולדרוש מלוא הקרן + הרבית + הצמדה + עלות החזרת השיק. ככל שלא ישלם בתום הארכה שתיתן לו, אתה רשאי להגיש השיק לגביה בהוצל"פ. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות