בנקאות - משיכת כסף מהחשבון ע"י הבנק

  • משיכה מהחשבון שלי
    liorav | 02/12/2009 20:47

    ידוע לי שעפ"י החוק, רק אני ומיופיי הכוח יכולים למשוך מהחשבון שלי. האם יש חוק שמאשר לבנק למשוך כסף מחשבוני? הכוונה כאן אינה לעמלות אלא לסכום שנמשך מהחשבון עקב פיטורין בכדי להשלים חוב שאני כבייכול חייבת לבנק מבלי ידיעתי. יש לי שורה בעו"ש של חובה מבלי שאני יודעת מה החישוב שנעשה והאם בכלל מותר לבנק למשוך כסף מחשבוני הפרטי!

    • בנקאות - משיכת כסף מהחשבון ע"י הבנק
      עו"ד אבי זילברפלד | 02/12/2009 22:41

      שלום רב, בהסכם שבין הלקוח לבנק ישנם מספר סעיפים של "מימוש עצמי", לפיהם הבנק רשאי להכניס ידו לחשבון הבנק של הלקוח, ולקזז חוב. ההסכם מתיר לעשות זאת אף כשללקוח יש שני חשבונות: האחד בזכות והשני בחובה, ואף אם החשבון שבחובה מצוי בסניף אחר ! בכל מקרה, פעולה כזו מחוייבת בהתראה, הודעה וגילוי נאות ללקוח. לעניינך: ככל שלא קיבלת התראה ו/או הודעה, אני מציע לך לפנות בתלונה למפקח על הבנקים. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • משיכה מהחשבון שלי ע"י הבנק - המשך
        liorav | 03/12/2009 10:32

        קודם כל תודה על היעוץ כי עזרת לי. בנוסף במקרה הספציפי שלי מדובר בחשבון אחד בלבד והוא ביתרת זכות תמיד. מעבר לכך, באמת אף אחד לא הודיע לי מראש על כוונה למשוך מהחשבון. גיליתי את זה כאשר רציתי לבדוק האם נכנסה לי משכורת ולהפתעתי גיליתי שיש סכום בחובה במקום בזכות. יש טלפון של היחידה לפניות הציבור ופיקוח על הבנקים שדרכו אני יכולה לפנות?