משכנתא - פירוק זכאויות

  • חוזה הלוואה פירוק זכאויות ומענק מוחלט
    ברק | 01/12/2009 15:29

    על פי נוהל "פירוק זכאויות" מתאריך 23.11.1993 כדי להיות מוכר כזכאי "חסר דירה" רשום: " הזכאי יחזיר את סיוע כספי שקיבל- מענקים מותנים והלוואת עומדות שניתנו כחלק מהלוואת הזכאות האישיי, יוחזרו כאשר הם צמודים ב100% למדד נושאים ריבית של 4.% וללא ניכוי החלק היחסי לפי שנים." (סוף ציטוט. )על פי חוזה ההלוואה שלנו מתאריך 03.11.1994 רשום בסעיף 11 (א) :"המענק המותנה / מקום יהפוך באופן הדרגתי למענק מוחלט לאורך תקופה של 15 שנה כאשר בתום כל שנה יופחת ממנו החלק ה- 15 מגובה המענק המקורי וזאת בתנאי שמשך אותה שנה לא מכר הלווה או החכיר לאחר זכויותיו בנכס" (סוף ציטוט). המענק הזה ב03.11.09 הפך למענק מוחלט. נראה לנו שדרישת בנק מאיתנו להחזיר מענק מוחלט (כ- 30000 ש"ח) על פי נוהל פירוק זכאויות היא בלתי חוקית ולא כלולה בו כלל . מה דעתכם ומה עלינו לעשות? האם ניתן לפנות לביה"מ לתביעות קטנות בשל דחיפות הנושא? בתודה מראש, בר

    • משכנתא - פירוק זכאויות
      עו"ד אבי זילברפלד | 01/12/2009 19:50

      שלום רב, דעתי כדעתך. במצב רגיל הייתי מציע שהבנק יפנה לביהמ"ש ולא אתה. אם תחליט לתבוע בעצמך, מפאת דחיפות המצב, עליך לבקש פס"ד הצהרתי בבימ"ש השלום. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

    • חוזה הלוואה פירוק זכאויות ומענק מטחלט -מידע נוסף
      ברק | 02/12/2009 08:21

      תודה רבה רבה ,אבי, על תשובתך המהירה. בעקבות פניות רבות שלי בכתב למשרד השיכון ולבנק בבקשת לפטור אותנו מהחזרת מענק מוחלט במסגרת פירוק זכאויות הוגה הנוהל - משרד הבינוי- לפני ימים מספר (בתאריך 22.11.09 )ׂ משנה את הנוהל הקיים שהיה תקף לתאריך חתימת חוזה הלוואה 03.11.94 ומוסיף אחרי פסקה שבציטוט שלי : "א....החזר יחושב החל מיום קבלת סיוע עד ליום הפירען." ב.סעיף זה חל גם על המקרים שכבר חלפו יותר מ- 15 שנה מיום קבלת מענקים".סוף ציטוט. לדעתי בשל עיקרון ההסתמכות, הגנת הציפיה ודיני חוזים אין רטרואקטיביות בחקיקה מהסוג הזה ואפשרות להחיל עלינו שינוי דרמטי של הנוהל שכזה .(למרות שעדיין גם בשינוי לא מופיעה מילה "מענק מוחלט" שיש להחזירו). האם אני צודק ובלתי חוקי להחיל שינוי כזה על החוזה שנחתם לפני יותר מ- 15 שנה? לפנייה לבקשת פס"ד הצהרתי בביה"מ האם אני יכול להגיש תביעה לבד או צריך להיות עו"ד? בתודה , בר

      • המשך תשובה
        עו"ד אבי זילברפלד | 02/12/2009 22:47

        שלום רב, אף לדעתי יש מקום לעיקרון ההסתמכות. ביחס לעו"ד,אין כל חובה לקחת עו|ד לאף פעולה חוקית. כמו בכל בכל פעולה של בעל מקצוע אחר, אם אתה יכול לעשות זאת באופן טוב כמוהו, תחסוך את העלות. אם לא - שקול את הנזק העלול להגרם אם לא תיעזר בבעל מקצוע. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות