בנקאות - ניצול מצב של הורים קשישים- הצטרפות לחשבונם

  • כניסת מוטב בצורה בעייתית
    מישהי | 30/11/2009 19:05

    שלום רב. הוריי הינם אנשים קשישים וקשי יום, אשר בחלק ניכר מהזמן אינם צלולים כלל. לפני כחצי שנה אחי הקטן לקח את הורי לבנק והוסיף את עצמו כמוטב בחשבון שלהם. למיטב ידיעתי את אמי החתימו, לפחות בחלק מן החתימות, באמצעות הבוהן מאחר ולא יכלה כלל לחתום. עוד באותו יום נודע לי הדבר ומאז פניתי לבנק בעל פה מספר פעמים בדרישה כי יבטלו את כניסתו של אחי כמוטב לחשבון או שיוסיפו אותי כמוטב. לצערי הבנק לא נענה לדרישתי. יש לי חשש כי אחי "חוגג" על כספם של ההורים, שהוסיפו אותו כמוטב למרות שלדעתי הם אינם כשירים לכך, ואו הופעל עליו לחץ בלתי סביר. האם יש לפנות באמצעות עו"ד לבנק? מה כדאי לטעון? מהם סיכויי? במקביל בכוונתי להגיש בימים הקרובים בקשה למינוי אפוטררפוס להוריי. האם אין לבנק אחריות על הוספת מוטב לחשבון כאשר מולם יושבים שני אנשים קשישים אשר ברור כי אינם מתפקדים כלל?

    • בנקאות - ניצול מצב של הורים קשישים- הצטרפות לחשבונם
      עו"ד אבי זילברפלד | 01/12/2009 00:07

      שלום רב, אם אכן ניכר על הורייך שאינם כשורה - הבנק פושע. אם לא ניתן להבחין בכך, הבנק לא אחראי, ורק אחיך ככל הנראה פושע (אם פעל לרעה בחשבונם). הבנק לא יכול לאשר צירופך לחשבון, רק בעלי החשבון יכולים להסכים לכך, ולבקש זאת מהבנק. ברם, אם לטענתך הורייך לא כשירים לכך, ממילא לא תוכלי להצטרף. ממילא לא יעזור מכתב עו"ד לבנק, וחבל על כספך. הפתרון של אפוטרופוס הוא הפתרון הנכון. עם מינויו, האפוטרופוס יהא רשאי לבדוק הפעולות בחשבון, וניצול הורייך, כטענתך. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות