בנקאות - הנפקת כרטיסי אשראי לאדם הסובל מפיגור שכלי

  • הנפקה לא חוקית של כרטיסי אשראי
    הדס | 19/11/2009 10:36

    שלום לכולם, אחי סובל מפיגור שכלי קל, אבל אין לו אפוטרופוס. לאחרונה התברר לנו שהוא צבר חובות בעקבות שימוש ב-4 כרטיסי אשראי שהבנק וחברת האשראי הנפיקו לו, מבלי שיהיה לו בהם צורך. ברצוני להוציא מכתב לעו"ד של חברת האשראי בדחיפות ולהבהיר לו שלאחי אין בכלל שיקול דעת,. איפה אפשר למצוא מה החוקים והכללים לשיוקק כרטיסי אשראי במקרים דומים. תודה מראש לכל העוזרים.

    • בנקאות - הנפקת כרטיסי אשראי לאדם הסובל מפיגור שכלי
      עו"ד אבי זילברפלד | 19/11/2009 23:41

      שלום רב, סוגיית כרטיסי האשראי נשלטת ע"י חוב כרטיסי חיוב, התשמ"ו - 1986. עם זאת, אינני סבור כי תמצא בו פתרון לבעיה שהצגת. ככל שהכרטיסים הונפקו ע"י הבנק (ולא ע"י חברת האשראי), יש לבחון את מערכת היחסים וההיכרות שבין הבנק לבינו, כי השאלה המתעוררת, לדעתי, הנה : האם הבנק היה יכול/צריך לדעת שאחיך סובל מפיגור שכלי, ובהתאם לא להציע/לאפשר לו לקבל כרטיסי אשראי. בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות