בהמשך להודעה הקודמת שלי

  • עילה לתביעת בנק
    ירדן | 20/10/2009 15:28

    אני לקוחה בבנק פועלים, ברשותי היו כ4200 דולר בחשבון עובר ושב מטח בו לא נגעתי מעל חצי שנה. התקשרו אלי יום אחד מהבנק והודיעו לי שאם לא אבצע כל פעולה - הוא יועבר למה שאמרו נדמה לי"בנק ישראל". בעקבות שיחה זו, אני יצרתי אישית קשר פעמיים עם נציגים מפועלים ישיר וביקשתי מהם מפורשות להשאיר את הכסף בחשבון עוש מטח - והדגשתי זאת. בסנוף כשניסיתי לברר על פקמים לסכום שיש ברשותי, אמרו לי שלא ניתן להפקיד את הסכום לפקמ מתחת לחצי שנה מאחר והסכון קטן מידי-דבר שלא היה מקובל עלי מסיבות שונות. שוב הדגשתי בפני הנציגים להשאיר את הסכום בעוש מטח ואף הקלטותי את הנציג מאשר לי זאת. כעבור חודש אני רואה שהסניף הפקיד לי את הסכום בפיקדון חצי שנתי - על דעת עצמו ובניגוד מפורש להוראותי החוזרות ונשנות. כעת הם דורשים ממני קנס באם רצוני לפתוח את הפקדון לפני מועד הפרעון שלה.

    • בהמשך להודעה הקודמת שלי
      ירדן | 20/10/2009 15:30

      בהמשך להודעה הקודמת שלי - שאלתי היא כמובן מה אני יכולה לעשות בנידון מבחינת תביעה משפטית.

      • המשך תשובה
        עו"ד אבי זילברפלד | 24/10/2009 19:01

        שלום רב, ראי בסוף תשובתי הקודמת. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

    • בנקאות - חשבון ללא תנועה
      עו"ד אבי זילברפלד | 24/10/2009 19:00

      שלום רב, על פניו, מהנסיבות שציינת, נראה לי כי הבנק פעל בהתאם להוראות בדבר חשבון ללא תנועה. עם זאת, את מציינת שהובטח לך שלא יגעו בכספים, ויתכן והדבר מצדיק בירור מעמיק יותר ביחס ללעובדות, וממילא לזכויותיך . ככל שנגרם לך נזק מהותי, יתכן והדבר מצדיק פניה ליעוץ אצתל עו"ד המתמחה בתחום, או שתפני בתלונה לבנק ישראל. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות