בנקאות - חובות אבודים

  • החלטת בית משפט העליון בנושא חובות אבודים בנקאיים
    יהודה | 18/10/2009 11:35

    האם נכון הדבר כי כאשר הבנק מצהיר על חוב אבוד לבנק ישראל הוא אינו יכול להמשיך ולדרוש מהחייב את תשלום החוב ?

    • בנקאות - חובות אבודים
      עו"ד אבי זילברפלד | 18/10/2009 14:10

      שלום רב, לפי פסיקת ביהמ"ש העליון נושא חובות אבודים חל רק במישור המשפט הפיסקאלי (בין הפרט לרשויות המיסים) , ואינו חל במישור הפרטי. לפיכך, לצערנו, בנק שמכריז על חוב כחוב אבוד, רשאי בהחלט להמשיך לפעול לגביית החוב, ואם יצליח לגבות יהא עליו לדווח על כך לרשויות המס (כי הודיע על מחיקתו). בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • התאמה של סכום החוב בהתאם להחלטה ש..
        יהודה | 18/10/2009 21:05

        שלום, מה קורה כשב"כ מתאים את גובה סכום התביעה מגבוה שאינו בר תשלום מחמת אי יכולת לסכום נמוך שאינו נותן לחייב את האפשרות להכיר בחוב כחוב אבוד. כל זה בהתאם להחלטות אחרונות של בית המשפט