בנקאות - רשלנות בחוו"ד מקצועית

  • הסכם ייעוץ
    אג"ח | 18/10/2009 11:11

    שלום רב, אני עו"ד מתחיל והגיע לידי תיק של קרוב משפחה בתחום הבנקאות, אודה על סיוע והכוונה ראשונית. להלן בתמציתיות פרטי המקרה: אותו הקרוב רכש אג"ח בשווי כולל של מליון ש"ח, במספר רכישות ובעקבות המלצה של יועצת השקעות של בנק וזאת מבלי שהוחתם על הסכם ייעוץ מול הבנק. בעקבות נפילת בנק ליהמן ברדרס האג"ח שווה כיום עשירית מהסכום בערך וגם זה לא בטוח. כעת הוא מעוניין לתבוע את הבנק, מה דעתך? אני חשבתי לתבוע ולתקוף לאו דווקא מהכיוון של אי החתמה על ההסכם אלא לתקוף על פי דיני החוזים, על פי סעיפי הטעות והטעייה היות והוא לא ידע, ולא הוסבר לו כי קיים סיכון כה גבוהה עם ההשקעה (טרם להתרסקות נציגי ההשקעות של הבנק טענו בפניו מספר פעמים כי ההשקעה לפחות תחזיר את עצמה במועד מסוים- זמן שחלף זה מכבר). יצויין כי יועץ ההשקעות הוא זה שיצר את הפנייה והוא זה שהמליץ על ביצוע הרכישות (אך במסמכי הבנק נרשם כי הלקוח ביקש לקנות את האג"ח). בנוסף יש לציין, כי יום יומיים לפני הנפילה הומלץ לקרובי, על ידי נציגי הבנק למכור את האג"ח, אך באותה עת הוא היה מופסד כבר 500 אש"ח לערך ופחד למכור. אשמח לשמוע את דעתך, כיצד עדיף לתקוף, סיכויים?

    • בנקאות - רשלנות בחוו"ד מקצועית
      עו"ד אבי זילברפלד | 18/10/2009 14:13

      שלום רב, סיכוייך לזכות בתביעה קיימים ככל שתהא בידך חוו"ד מומחה כי המלצת הבנק היתה רשלנית. נושא אי ההחתמה על טופס יעוץ עשוי להתווסף למסכת הרשלנות. ב ה צ ל ח ה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • שאלה נוספת
        עו"ד צעיר | 18/10/2009 15:30

        ח.נ תודה על התשובה המהירה.האם תוכל לסייע לי לאתר פסיקה רלוונטית ?באיזו טקטיקה כדאי לנקוט? האם לפי ניסיונך הרב די בכך שהבנק הפר חובה חקוקה? (אי החתמה על הסכם ייעוץ, המייעצת לא הייתה מנהלת תיקים אלא יועצת), או שמא אני חייב להוכיח כי ההמלצה שניתנה הייתה רשלנית?תודה רבה על העזרה.

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 19/10/2009 22:32

          שלום רב, פורום זה נותן יעוץ משפטי כללי/ראשוני , ואינו מספק השירות המבוקש. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

          • תודה רבה  לת
            עו"ד צעיר | 20/10/2009 00:26