בנקאות - קבלת משכנתא

  • סרוב מתן משכנתא לסטטוס - פרודה
    יפה | 16/10/2009 20:40

    אני מבקשת לדעת לאיזה גורם בנקאי / אחראי על הבנקים למשכנתאות אני יכולה לפנות עם ערעור על כך שהבנקים למשכנתאות גוזרים עלי ועל 2 ילדיי לגור ברחוב. בעקבות פירוק שיתוף אני נאלצת למכור את דירת המגורים, לאחר החזר החובות והחלוקה לא נשאר בידי מספיק לרכוש דירת מגורים ללא קבלת משכנתא, פניתי לבנקים למשכנתאות בכולם נאמר לי שמכיוון שאני בססטוס של נשואה בת.ז. בחלקם לא אישרו כלל משכנתא אמרו לי את צריכה להיות או גרושה או נשואה , ובחלקם אמרו שבמצב זה הצד השני יצטרך לחתום על הסכמה ומשכון הנכס לטובת הבנק... הכול טוב והגיוני אך עניין הגירושין אינו דבר שעל הפרק ויכול להימשך עוד שנים רבות.. כנ"ל , חתימת הצד השני על משכון - אינו מוסכם עליו ועל כן נזגר עליי לגור ברחוב.. למי אני יכולה לפנות על מנת לתקן עיוות זה.? תודה ..

    • בנקאות - קבלת משכנתא
      עו"ד אבי זילברפלד | 17/10/2009 23:41

      שלום רב, לצערי, אין כל יכולת לכפות על בנק מתן אשראי ו/או מתן משכנתא. הדבר נתון לשיקול דעתו העסקי באופן בלעדי. את חייבת להבהיר כי בנכס שתרכשי לא יהא לבעלך זכויות, ולפיכך אין כל צורך בחתימתו/הסכמתו. מעבר לכך, הענין הוא מסחרי, כלומר: היש לך יכולת כלכלית להחזיר החזרי המשכנתא. נסי גם בחברות ביטוח, גם הן נותנות משכנתאות. בנוסף ישנם גופים הפועלים כמתוווכים לענין קבלת משכנתאות, את יכולה לנסות להעזר בהם. ב ה צ ל ח ה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות