בנקאות - העברת כספים ביוזמת הבנק

  • משיכה לא חוקית
    ניר | 16/10/2009 00:22

    שלום רב! לאשתי יש חשבון בבנק פועלים בסניף מסוים.לי ולאישתי יש חשבון משותף באותו בנק אך בסניף אחר שלו.עקב חריגה ממסגרת בחשבון הבנק ששייך רק לאישתי משך הבנק ללא כל הסכמתי כסף מהחשבון המשותף והעביר לחשבון הבנק של אישתי.האם מותר להן לעשות זאת? יש להוסיף כי אנחנו נשואים טריים ולכן שמות המשפחה לא זהים .

    • בנקאות - העברת כספים ביוזמת הבנק
      עו"ד אבי זילברפלד | 17/10/2009 23:44

      שלום רב, אכן, באותן שורות קטנות וצפופות שאף אחד לא קורא, כלומר: בהסכם בינך כלקוח לבין הבנק, ישנו סעיף מפורש המתיר לבנק להעביר כספים על דעת עצמו, כשלדעתו קיים צורך בכך, מחשבון הלקוח בסניף אחד לכל חשבון אחר שיש לו בבנק, ואף בסניף אחר. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • המשך
        ניר | 18/10/2009 12:19

        אם מדובר על אותו לקוח אני מבין אך במקרה זה בחשבון שלקחו ממנו יש 2 שותפים עם שמות שונים ולכן לדעתי הם עוברים על החוק. האם אני צודק? החריגה מהמסגרת היתה בחשבון בסניף אחר ששייך רק לאחד השותפים בחשבון המשותף