בנקאות - מתנה כספית מחשבון נפטר

  • מתנה כספית
    מרים | 15/10/2009 07:18

    שותף בחשבון של אדם שניפטר מעוניין להעביר סכומים כמתנה למישהו. האם מקבל הסכומים נדרש להסבר על קבלתם? אם כן מה ההסבר?ולמי? האם הוא פטור מהסבר? האם כספים אלו שהם כספי עיזבון פטורים ממס? האם יש מגבלה על גובה הסכומים? תודות על ההתייחסות.

    • בנקאות - מתנה כספית מחשבון נפטר
      עו"ד אבי זילברפלד | 15/10/2009 22:56

      שלום רב, לאור חוק איסור הלבנת הון, הבנקים רשאים לדרוש הסבר להעברות כספיות גבוהות. אין כיום מס עזבונות כלל, ללא הגבלה בסכום. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • מתנה כספית
        מרים | 16/10/2009 07:29

        תודה על תגובתך. 1.האם השותף בחשבון המשותף עם המנוח מעוניין לנתק את את עצמו מהחשבון המשותף ולפתוח חשבון חדש ולהעביר את כל הסכומים או חלקם לחשבון החדש ולבצע פעולות בנקאיות מהחשבון החדש הנו מהלך לגיטימי מהיבט בנקאי ו/או משפטי? 2.האם פעולות בנקאיות מהחשבון החדש בכספים שהועברו מהחשבון המשותף כגון העברת כספים מחשבון לחשבון או העברות מזומנים כמתנות הנם פעולות רגילות בהתבסס על מקור הכספים? 3.האם בעל החשבון החדש או מקבלי המתנות ממקור זה נידרשים להסברים כלשהם? 4.האם אפשר לראות במהלכים אלו פעולות בנקאיות רגילות לכל דבר מהיבט בנקאי ומשפטי? אודה לך על התייחסות נוספת לשאלות אלו. בברכה.