בנקאות - עמלה בחשבון ללא תנועה

  • עמלת ניהול חשבון פיקדון ללא תנועה
    דוד | 14/10/2009 15:33

    שלום רב, שאלה בקשר להתנהלות הבנק עבור חשבון ללא תנועה. חשבוני הוגדר כחשבון ללא תנועה לאחר כחצי שנה שלא בוצעה שום הוראה. הבנק סגר את כל כספי (2000 שח) בפיקדון מתחדש כל חצי שנה. הסכום שנשאר בעו"ש הוא 0 ₪. מאותו רגע הבנק לקח עמלה בסך 11 ₪ מדי חודש כך שלאחר 4 שנים היה בעו"ש 600 בחובה. הבנק גם דאג לקחת 15% ריבית על החובה. בפיקדון לאחר 4 שנים נשאר 2000 כ- ₪. (ריבית 0.01 בפק"ם) קראתי במסמך מאת המפקח על הבנקים (ניהול בנקאי תקין [6] (1/08)) : "עמלת ניהול חשבון פיקדון ללא תנועה תאגיד בנקאי לא יחייב לקוח בגין עמלת ניהול חשבון פיקדון ללא תנועה – בסכום העולה על יתרת הזכות בחשבון הפיקדון. אין זה מונע מהתאגיד הבנקאי למכור השקעות המוחזקות עבור הלקוח, על מנת שבחשבון לא תיווצר יתרת חובה" האם זה אומר שהעמלה שנלקחה מחשבוני איננה חוקית מכוון שהיא עולה על יתרת הזכות בחשבון (בעו"ש)? האם זה אומר שבמידה והבנק רצה לקחת עמלה עליו חלה החובה לפתוח את הפיקדון (השקעה) או להשאיר סכום בעו"ש כך שמצב החשבון יהיה בזכות? האם בקלות כזו הבנק יכול לגרום לחשבון (עו"ש) להיות בחובה ולקחת ריבית על החובה? תודה על העזרה!

    • בנקאות - עמלה בחשבון ללא תנועה
      עו"ד אבי זילברפלד | 14/10/2009 23:41

      שלום רב, היה על הבנק למנוע מצב שח-ן העו"ש יהא ביתרת חובה, ולשם כך היה עליו למכור מהפקדון כנדרש. מציע שתפנה לבנק וככל שלא תוחזר לך ריבית החובה - תתלונן בפני המפקח על הבנקים. בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • האם ניתן לדרוש גם את העמלות שנלקחו?
        דוד | 14/10/2009 23:50

        האם ניתן לדרוש גם את העמלות שנלקחו? (אלה שנלקחו בזמן שהחשבון היה בחובה)

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 15/10/2009 22:50

          שלום רב, סבורני שלא. תמיד אפשר לנסות... בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות