בנקאות - האם הבנק חייב להנפיק כרטיס חיוב

  • סרוב להנפיק כרוטיס חיוב
    יניב גלוזמן | 13/10/2009 10:04

    מזה זמן רב אני מעוניין כי הבנק (דיסקונט) ינפיק לי כרטיס חיוב המקובל במרבית העולם . אינני זקוק למסגרת אשראי ואינני רוצה כזאת התשתית לקיומו של כרטיס חיוב קיימת והבנק אף מפיק כרטיס הנקרא ויזה נטען כרטיס אשר הבנק עושה כל שביכולתו שלא יהיה אטרקטיבי . האופציה היחידה למי שרוצה כרטיס כזה הינה להצטרף לבנק הדואר דבר שיפגע ביכולתי לקבל שירותים בנקאיים וידרוש ממני לבזבז זמן יקר (לדוגמה לא ניתן להפקיד צ'קים באל-תור) יודגש כי אינני מעוניין בפיצוי כספי ואין לי בעיה לקבל מהבנק קו אשראי אולם אינני רוצה אשראי אינני זקוק לאשראי ואני חושב שבמניעת שרות זה (בכל הבנקים אגב ) נגרם לי נזק אישי ויגרם לי נזק בשווה כסף אם אאלץ לעבור לבנק הדואר. לשאלתי האם ניתן לתבוע את הבנק בגין הדבר.

    • בנקאות - האם הבנק חייב להנפיק כרטיס חיוב
      עו"ד אבי זילברפלד | 14/10/2009 23:50

      שלום רב, הנפקת כרטיס חיוב נתונה לשיקול דעת מוחלט של הבנק, ולא ניתן לחייבו לתת שירות זה. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות