בנקאות - חובות לבנק - מה לעשות ?

  • חובות לבנק
    מיקי | 07/08/2009 16:53

    יש לנו הלוואה בבנק אחד ואין באפשרותנו לשלם 1000 שח כל חודש אנו בפיגור מספר חודשים ,הבנק לא הסכים לפרוס את החוב יותר מחמש שנים ולכן ההחזר גבוה{אנו מנהלים חשבון נןסף בבנק אחר} אני מובטלת ומקבלת 1700 אבטלה ובעלי מרוויח כ6000 שח,הגיע מכתב מעורך דין בדרישה לפרוע החוב 34000 שח [לא קיבלתי מכתב אזהרה מהבנק} למי עליי לפנות כדי להסדיר העניין בצורה מסודרת ןלהגיע להסדר סביר מדי חודש בהתאם למצבנו?יש לנו עוד החזרי חובות לבנק הנוכחי ומשכנתא ,האם הכי טוב להיעזר בעורך דין שיטפל בזה לפני שיסתבך המצב או לפנות להוצאה לפועל לבקש בדיקת יכולת האם אוכל לעשות זאת בשלב זה? תודה ושבת שלום

    • בנקאות - חובות לבנק - מה לעשות ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 09/08/2009 23:32

      שלום רב, אנסה להשיב על שאלותייך לפי סדרהצגתן:- 1. אם קיבלת מכתב מעו"ד, יש לפנות אליו. קחי בחשבון כי יתכן ולא תצליחי להגיע עמו להסדר, ועל כן הוא יגיש תביעה. 2. אם סכום החוב מצדיק, כלכלית, שכירת שירותי עו"ד, פני לעו"ד המתמחה בתחום , תבדקי עלויות פעילותו, ותשקלי האם כדאי להפעילו. קחי בחשבון כי אף אז אין ערובה שהוא יגיע להסדר, כפי רצונך, עם הבנק, וזאת נוכח כוחניותו של הבנק. 3. מציע כי תעייני במאמר שפרסמתי באתר זה , בשם: "המדריך למקבל תביעה בנקאית", לכל צרה שלא תהא... בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות