בנקאות -תנאים בע"פ לערבות

  • תנאי לתוקף הערבות
    שילה | 04/08/2009 14:21

    שאלה קצת מורכבת סליחה על האורך - אנו גרים בקיבוץ שעובר הליך שיוך דירות כעת. את הליך קבלת המשכנתאות מהבנק מלווה חברה (לא אנקוב בשם) מסוג החברות שנותנות תיווך וביטחון אל מול הבנק כנגד מתן משכנתאות לחברים (הרי הקרקע בקיבוץ היא לא פרטית אלא של המינהל). חתמנו ערבות למשכנתא של אחותו של בעלי (רווקה חברת הקיבוץ), כאשר נציג החברה אמר לבעלי לפני שהוא חתם, כי היו לנו קצת חששות ומחשבות האם לחתום או לא, ואפילו עכשיו ממשיך ואומר שהערבות שלנו תוסר לאחר שאחותו תקבל את כספי המשכנתא, תלך תשלם למינהל את השובר ותקבל אישור זכויות ואז עם הצגת אישור הזכויות בבנק הערבות שלנו תבוטל. ביקשנו ואנו ממשיכים לבקש מנציג החברה (זו חברה גדולה ומכובדת) איזשהו אישור בכתב לתנאי הזה של הסרת הערבות, אבל התשובה שאנו ממשיכים לקבל היא שזהו הסכם בע"פ חריג שנעשה בין החברה לבין הנהלת הבנק, אשר נעשה והוסכם ע"י הבנק לאור הקשרים של אותה חברה עם הבנק ושלא נוכל לקבל אישור בכתב ונצטרך לתת אמון בחברה ובבנק. מנציג החברה גם הבנתי שהסיכוי קטן לקבל איזשהו אישור כזה מהבנק לאור העובדה שזה נעשה באופן ממש חריג (לאור מצבה הכלכלי של האחות והרצון לבוא לקראתה בקבלת משכנתא) ונעשה על דרך הסכמות וחילופי דברים בע"פ. שאלתי - קצת קשה לי לקבל את התשובות האלו שאני צריכה להיות חתומה על ערבות גדולה ולסמוך על ההבנה אשר הושגה בין הבנק לבין החברה. הלו - אנו חיים בעולם דינאמי ומחר הבנק יכול פשוט להתעלם מההבנה הזו ולהגיד לי "מה פתאום!לא הסכמנו על זה" ואני תקועה עם הערבות עד לא ידוע. האם הבנק מותר לו לעמוד בסירובו שלא לספק לי איזשהוא מסמך או אישור על התנאי הזה להסרת הערבות?. בזמנו ביקשנו גם לכתוב הערה בכתב הערבות עצמו, אבל גם לזה הבנק לא הסכים. מצד אחד, אני לא רוצה להסיר את הערבות כך שאחות בעלי תישאר ללא משכנתא, אבל מצד שני - האם זה לגיטימי מה שהבנק ו/או החברה אומרים לנו בעצם - תיקחו או תעזבו?. תודה על התשובה.

    • בנקאות -תנאים בע"פ לערבות
      עו"ד אבי זילברפלד | 04/08/2009 20:41

      שלום רב, בתשובה לשאלתך: הבנק המלווה רשאי להתנות תנאים כפי רצונו, ואכן, אם הלקוח לא עומד בהם, הוא לרבל הלוואת המשכנתא. ביחס לתנאים בעפ, ככל שהם לא יגובו במסמך בכתב, הסיכוי להוכיחם אח"כ בבימ"ש, קטנים עד אפסיים. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות