הסבר

  • חוק ההתיישנות
    דוד | 04/08/2009 01:47

    במקרה שבנק\חברת אשראי תובעת לקוח שלא שילם, ממתי חל חוק ההתיישנות על התביעה ולאחר כמה שנים ? מתאריך הגשת התביעה, או מתאריך פתיחת התיק, או מתאריך המשפט מקוצר.

    • הסבר
      דזד | 04/08/2009 08:47

      עזבתי את הארץ ב נובמבר 2001, הוגשה תביעה נגדי (בעבור חוב לכרטיס אשראי) ביולי 2002, נערך שיפוט מהיר באוגוסט 2003 , במשך כל הזמן שעבר ועד היום אני שוהה בארצות הברית, האם חל חוק ההתיישנות על מקרה זה ?

      • אולי יש אפשרות ל"לחוב אבוד" ?
        דוד | 04/08/2009 20:42

        ברצוני לציין שהעורך דין שממונה על התיק, מוציא מדי כמה שנים צו עיכוב יציאה מהארץ, האחרון נשלח לפני חודש.

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 04/08/2009 20:53

          שלום רב, לפי הפסיקה האחרונה המחייבת של בית המשפט העליון, לא מוכר נושא "חוב אבוד" במישור האזרחי (כמו תביעת בנק), אלא רק במישור הפיסקאלי(מע"מ ומס הכנסה). בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • המשך תשובה
        עו"ד אבי זילברפלד | 04/08/2009 20:51

        שלום רב, מועד עזיבתך אינו רלוונטי, אלא מועד היווצרות החוב ודרישת גבייתו. בהנחה שהחוב נדרש ע"י הבנק (מכתב דרישה) בסמוך למועד עזיבתך, אין התיישנות, שכן לא חלפו 7 שנים ממועד זה ועד למועד הגשת התביעה. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

    • בנקאות - חוק ההתיישנות
      עו"ד אבי זילברפלד | 04/08/2009 20:45

      שלום רב, ההתיישנות הנה ממועד יצירת העילה ועד להגשת התביעה, ונפסקת ברגע שזו הוגשה. השאלה המהותית בענין תביעה בנקאית הנה מהו מועד יצירת העילה. להרחבה בענין מועד יצירת העילה בתביעה בנקאית, ולענין התיישנות תביעה בנקאית ראה בכתובת:http://www.zilberfeld-law.ybay.co.il/OpenIsuk.aspx?a=72 בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • תודה רבה  לת
        דוד | 04/08/2009 22:16

      • מה כדאי ?
        דוד | 04/08/2009 22:19

        מה הדרך היעילה והזולה ביותר לפתור מקרה זה ?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 06/08/2009 12:03

          שלום רב, לא ניתן להשיב לשאלתך מבלי לראות את כל המסמכים הרלוונטיים, ולקבל תמונת מצב עובדתית מלאה. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות