בנקאות - יתרת חוב לבנק למשכנתאות לאחר מכירת הנכס

  • תביעה שהוגשה ע"י בנק למשכנתאות
    רונית | 28/07/2009 14:46

    שלום. אני מודאגת מאוד. יש לנו חוב בבנק למשכנתאות,לאחר שמכרנו את דירתנו ונותרנו חייבים סכום גדול לבנק למשכנתאות. אין לנו כסף לשלם להם,אנו גרים בשכירות ומלאי חובות. ביום ראשון התקשרו אלינו להודיע לנו ששולחים לנו מכתב התראה לפני הגשת תביעה על החוב שנותר וכן לקחו את הכתובת לדואר.מה עושים במצב כזה? אנו מפחדים מאוד שייפנו לערבים שחתמו לנו על ההלוואה ,מה שיגרום לסכסוך משפחתי וגזילת כספיהם. מה הולך להיות והאם יש לנו הזכות לתבוע אותן מנגד על כך שלמרות שהחזרנו את כספי המכירה שהם בעצם סכום הקרן שלקחנו מהם לפני 11 שנה, נותרנו חייבים בעצם סכום זהה? (בטענה שחיובי הריביות/קנסות וכו' גבוהות )?? אנו חסרי אונים ולא יודעים מה לעשות,מדובר בחצי מיליון שקל! בבקשה, עזרתך.

    • בנקאות - יתרת חוב לבנק למשכנתאות לאחר מכירת הנכס
      עו"ד אבי זילברפלד | 28/07/2009 19:44

      שלום רב, יתרת החוב לאחר מימוש הנכס, דינה כדין כל חוב. לא ניתן לתת יעוץ אמיתי ומדויק, ללא קבלת נתונים מדוייקים אודות מצבכם הכלכלי (לרבות הערבים), ע"מ לבדוק חשיפתכם להליכי עיקול. ככל שאין לכם ולערבים רכוש, הרי שעצם הגשת התביעה אינה "סוף העולם". גם אם יהיה פס"ד - מה הבנק יקבל ?. לאחר שהוא ינסה לגבות זמן מה ולא יצליח, הוא יסכים להגיע להסדר חוב. ככל שהנכם חשופים מבחינת רכוש/עיקולים, יש מקום לדאגה, ולתכנון כיצד לקדם פני הרעה. כללית, האפשרויות שבפניכם הנן: א. לבדוק נכונות החשבון, ופניה לביהמ"ש בהתאם. ב. לנסות להגיע להסדר. ג. לבדוק כדאיות התגוננות מפני התביעה. ד. "לשחק משחקים" עם הבנק בהוצל"פ. ה. ללכת לאיחוד תיקים. ו. ללכת לפשיטת רגל. ע"מ לבחור באפשרות הנכונה, מציע שתפנו להתייעצות דחופה אצל עו"ד המתמחה בתחום. בברכת הצלחה ! זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • עיקולים
        רונית | 29/07/2009 08:14

        שלום רב לך ותודה על התשובה,העניין הוא, שבעלי כבר פושט רגל מזה שלוש שנים. מה שמפחיד אותנו הוא א. אנו מרוויחי משכורת ב. הערבים מרוויחי משכורת, ולא היינו רוצים להגיע למצבים של עיקולים על משכורותיהם או ברכוש שלהם. האם באמת ניתן לעקל להם משכורות? או לנו? תודה.

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 29/07/2009 19:24

          שלום רב, ניתן לעקל משכורת , אך ישנו סכום הפטור מעיקול (לפי חוק הגנת השכר), וגבהו בהתאם לגודל המשפחה. מציע שהערבים יבדקו אם אין להם טענות הגנה כנגד הערבות. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות