בנקאות - עיקול בחשבון משותף

  • פניה דחופה לעו"ד אבי מנהל הפורום
    רעות | 27/07/2009 18:26

    שלום רב אני מחפשת בדיני עיקול את החוק הקובע כאשר יש עיקול בחדבון משותף על חייב בגין משפט בענייני משפחה הרי שהבנק יוכל לעקל רק מחצית מהחשבון ואילו השותף השני יקבל את החצי הנותר או במילים אחרות בעיקול של חשבון משותף מניחים שהחשבון הינו חצי חצי ורק מחצית תעוקל מודה לך מראש רעות

    • בנקאות - עיקול בחשבון משותף
      עו"ד אבי זילברפלד | 27/07/2009 20:19

      שלום רב, לא תמצאי מבוקשך ב"דיני העיקול". המדובר בחזקה משפטית, יציר הפסיקה. ככל שהבנק עיקל מלוא הכספים, ולדעתך מחצית הכספים לא שייכים למי שקיבל היקול, יש לפנות לביהמ"ש לבקש הגבלת העיקול כאמור. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות