בנקאות - יתרת חוב משכנתא לאחר מימוש דירה

  • חוב משכנתא
    גלית | 19/07/2009 10:40

    שלום רב,בעייתי קצת מורכבת,אנסה לתמצת: בשנת 99 לקחנו משכנתא גבוהה ובעקבות הסתבכויות/פגיעה בפרנסה וכו', נאלצנו למכור את דירתנו.את כספי המכירה החזרנו לבנק (לפני כשנתיים) ונכון להיום אנו חייבים לבנק חצי מיליון שקל . כרגע התיק עומד לפני תביעה ובידינו סכום של כסף ממש חד פעמי שאיתו נרצה לסגור את החוב.אין לנו סכום של חצי מיליון.השאלה האם ,בהתחשב בעובדה ששילמנו בכל זאת בחלק מהשנים את החזרי המשכנתא ובהתחשב בכך שאת הקרן שלקחנו,החזרנו עם מכירת הדירה, האם נוכל לבוא עם הצעה לבנק לשלם כ- 300000 ש"ח ובכך לסגור את התיק,כי אין לנו יותר מזה? הרי הסכום המנופח נגרם מריביות/קנסות על פיגורים וכו'. מה נראה לך , איך אפשר לצאת מזה ולסגור את החוב?? חשבנו לגייס לצורך העניין רואה חשבון שיוכיח שלא מגיע לבנק סכום זה לאחר ניתוח כל הנתונים בתיק שלנו. האם יש מקום/צורך בכך??תודה..

    • בנקאות - יתרת חוב משכנתא לאחר מימוש דירה
      עו"ד אבי זילברפלד | 19/07/2009 22:32

      שלום רב, הבעיה שהעלית מוכרת, ומשותפת, למרבה הצער, לחלק גדול מהאוכלוסיה, שגילו כי מימוש הנכס אינו מכסה מלוא יתרת החוב לבנק. לא ניתן לענות על שאלתך האם הבנק יסכים להצעתך, בכן/לא מוחלטים, שכן תשובת הבנק תהא מושפעת בעיקר ממצבכם הכלכלי: ככל שהנכם בעלי רכוש/הכנסות יפות, רצון הבנק להסתפק בפחות ממלוא "ליטרת הבשר", יהא נמוך, וכך אף להיפך. התשובה הפרקטית הנה: לנסות - צריך ! תכין שיעורי בית. נסה לשכנע את הבנק כי אף אם ינקטו בהליכי גביה, הסיכוי שלהם לקבל מלוא יתרת החוב הנו נמוך. תבהיר שאף את הכסף שאתה מציע אתה מגייס בהלוואות (אף רצוי להתחיל בסכום נמוך יותר, כי הבנק ידרוש בוודאות שתשפר הצעתך). ביחס לרו"ח - אם יש ברשותך את דפי החשבון עיין בהם, ככל שאינך רואה פעולת חיוב חריגה, איני רואה סיבה להשקיע כסף מיותר בבדיקה זו. מטבע העדר פרטים ועובדות נוספות, תשובתי אינה מהווה יעוץ ספציפי. עם זאת, בדוק האם התנהגות הבנק ביחס למימוש הבית היתה סבירה, האם הבנק עיכב זאת או שמא נתינה הסכמה מיידית. אם עיכב - האם מחיר הבית ירד בזמן הזה ? אם כן - זה נזק שניתן לחייב בו את הבנק. אם אינך בטוח בניתוח העובדות, אך יש לך "תחושת בטן" שהתנהגות הבנק לא היתה נכונה, כדאי לפנות להתייעצות אצל עו"ד המתמחה בתחום, יתכן והוא יוכל לאמת תחושתך, ולחסוך , בהתנהלות נכונה מול הבנק, הרבה כסף. ב ה צ ל ח ה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות