בנקאות - האם בנקים אחרים יודעים על חזרת 5 שיקים

  • alona
    האם כשחוזרים צקים | 03/07/2009 21:25

    האם כשחוזרים לי מחשבון החברה שלי 5 צקים שאר הבנקים בהם יש לי חשבון מדווחים על כך שאני מועמדת למוגבלות? והאם גם אני באופן פרטי כבעלת החברה יהיה מוגבלת באופן אישי?

    • בנקאות - האם בנקים אחרים יודעים על חזרת 5 שיקים
      עו"ד אבי זילברפלד | 04/07/2009 23:50

      שלום רב, כל עוד אין הגבלת חשבון כחוק, קרי: לאחר שחוללו 10שיקים, הרי שאין רישום על כך במאגר בנק ישראל, המהווה מאגר המידע הרשמי אודות מוגבלי חשבון. מכאן, כי בדרך הרגילה, בנקים אחרים לא ידעו על חילול (אי כיבוד) של 5 שיקים. ברם, כיום, יש מאגרי מידע כלכליים רבים, בהם מצויים נתונים כלכליים על אנשים, ובהם יכול שיהא מידע אף לגבי אי כיבוד שיק בודד. באופן רגיל בנק לא יבדוק בהם, אך לפני ביצוע עסקה (כגון: מתן משכנתא, הלוואה משמעותית) הוא עשוי לבדוק בהם. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • והאם אני יהיה מוגבלת באופן אישי ?
        alona | 05/07/2009 13:57

        הרי הצקים הם של החברה,אז אני יחשב מוגבלת באופן אישי או שהחברה?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 05/07/2009 19:09

          שלום רב, בהגבלה רגילה - חשבון החברה בלבד יהא מוגבל. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות