בנקאות - שיק טובה

  • נצינת צק לחבר בתור טובה
    דודי | 01/07/2009 13:24

    נתתי צק לאדם לצורך טובה בהתחייבות שהוא מכסה אותו ,אך לצערי הצק הופקד וחזר אכ"מ וחוששני שיגיעו אילי לגבות מ מה ביכולתי לעשות ? והאם יש תקדים בעניין תודה על הפורום המועיל

    • בנקאות - שיק טובה
      עו"ד אבי זילברפלד | 05/07/2009 00:11

      שלום רב, שיק "טובה" (כלומר: שיק שניתן שלא כנגד תמורה) שלא כובד, אינו פוטר את מי שמשך אותו (אתה) מלשלמו לצד ג' תם לב. ככל שידרשו ממך לשלמו, נסה לבדוק מהו הקשר שבין המחזיק בשיק לבין מי שנתת לו את השיק. אם תוכל לבסס הוכחה שהוא ידע שמדובר בשיק טובה, או אם הוא לא נתן תמורה בעד השיק, תצליח להנצל מתשלום החוב. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • תודה ושאלה
        דודי | 05/07/2009 11:55

        הקשר בין מפקיד הצק לנותן הצק הוא שהנותן קיבל מוזמן ממפקיד הצק עבור הצק {שלי שאותו הבטיח לשלם} האם ההוכחה שנותן הצק לא בעל הצק הינה מספקת או שאצטרך הוכחה נוספת? ואם כן מה הכיוון ? תודה על הפורום הנפלא

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 06/07/2009 23:55

          שלום רב, לא ברור לי מה כוונתך "שהוא נתן מזומן" ? האם הוא "קנה" ממנו את השיק ? מה מהות העסקה שביניהם ? בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

          • הבהרה
            דודי | 07/07/2009 10:57

            תודה רבה על תגובתך אכן קנה את שהצק היה דחוי בחודש ונתן לו תמורת זה מזומן. כאשר אני לא בעניין כלל מה עלי לעשות ?