בנקאות - יפוי כח

  • ייפוי כוח
    יעקב | 01/07/2009 03:04

    שלום. שמי יעקב ואני מתגורר במלבורן ב-6 שנים האחרונות. עד היום לאמי היה ייפוי כוח על חשבוני בבנק דיסקונט ,ייפוי כוח שכתבתי בכתב יד ,חתמתי ושלחתי לה לפני כמה שנים. עד היום הכל היה בסדר ולא היו בעיות ואמי ביצעה פעולות בלי שום בעיה. הוריי הודיעו לי השבוע שהחוקים השתנו והם מבקשים ייפוי כוח נוטריון או במקרה שלי זה חייב להתבצע דרך שגרירות ישראל באוסטרליה שנמצאת בקנברה,ולמי שלא יודע מדובר על בערך 6 שעות נסיעה ממלבורן. עוד הם אמרו לי שאני צריך לכתוב ייפוי כוח שיהיה חד פעמי עבור הסכום אותו אני רוצה שאמי תמשוך מהחשבון,והייפוי כוח הזה יכול להיות ידני. מישהו יכול לשפוך קצת אור על העניין? שאלה נוספת,האם ישנו איזשהו טופס ייפוי כוח כללי פרטי שאני יכול להוריד מהרשת כדי להוריד ולשלוח לאמי כייפוי כוח חד פעמי? תודה מראש יעקב

    • בנקאות - יפוי כח
      עו"ד אבי זילברפלד | 05/07/2009 00:18

      שלום רב, ככל הנראה הבנק "עלה " על כך שאינו פועל לפי יפוי כח חוקי. עם זאת, איני רואה כל סיבה שתתן יפוי כח לפעולה חד פעמית (אלא אם כן אתה מעונין שתקפו יהא רק לאותה פעולה). אם אתה רוצה שיפעלו בכל הקשור לחשבונך, יפוי הכח צריך לשקף זאת. אזרח המדינה הנמצא בחו"ל יכול לחתום על יפוי כח בשגרירות, ולעתים מסתפקים בנוטריון. מציע שהוריך יבדקו עם הבנק האם הוא מוכן להסתפק באימות נוטריוני לחתימתך. לא ניסיתי למצוא יפוי כח ברשת, אך אני מעריך שיש. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • תודה רבה
        יעקב | 05/07/2009 15:22

        כן,הבנק אכן דורש ייפוי כוח נוטריוני אך לצורך ביצוע משיכת כסף חד פעמית נדרשתי להמציא ייפוי כוח חד פעמי לעניין,העניין הזה טופל ונשלח המסמך. עכשיו אני צריך לדאוג ליפויי כוח נוטריון שיהיה קבוע להורים. שאלותיי הן : האם חתימתו של נוטריון מקומי אוסטרלי דובר עברית תהיה תקפה בישראל? האם אני יכול ליצור קשר עם נוטריון ישראלי ,ולבצע את כל התהליך יחד איתו כאשר אני כאן באוסטרליה ,דרך אי מייל או פקס? ( כלומר לשלוח לו את כל המסמכים הדרושים בדרך זו ) האם זה בר ביצוע וחוקי או שאני חייב להיות נוכח בזמן החתימה? תודה מראש