בנקאות - השלמת פרטים בשיק

  • שאלה על שיק ומילוי פרטים
    בעל שיק | 29/06/2009 11:10

    האם ניתן להשלים פרטים בשיק , אם לא נתתי תמורה בעבורו? מהם הבמבחנים לצורך השלמת פרטים? אני מודע לפס"ד חרס קרמית הדן בעניין אך לא ברור לי אם המבחן בין היתר הוא נתינת תמורה בעבור השיק

    • בנקאות - השלמת פרטים בשיק
      עו"ד אבי זילברפלד | 30/06/2009 13:20

      שלום רב, נקודת המוצא הנה שיש חזקת השלמה. עם זאת, קיימת זכות למושך השיק להוכיח שהרשאת ההשלמה פקעה. לדעתי, העדר תמורה עשוי בהחלט להוביל למסקנה כי הרשאת ההרשאה פקעה, אם כי הכל תלוי בנסיבות. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות