בנקאות - סירוב בנק לתת משכנתא

  • הלוואה כנגד שיעבוד דירה
    שרון | 14/06/2009 14:20

    אנו נתונים בחובות והחזרי הלוואות גבוהים ,כרגע אני מובטלת והשכר נמוך ומכאן שיש החזרות של הוראות קבע של שיקים וכן החזרי משכנתאות שנפרעים כשיש כסף בבנק ,ירשתי מאמי בית וניסיתי לפנות לבנק משכנתאות לקבלת הלווה כדי שאוכל לשלם חובות גובה ההלוואה שנתבקשה נמוכה בחצי מערך הדירה אך הבנק מסרת בטענה שיש לנו החזרים בבנק אך זו הסיבה ללקיחת ההלוואה לטווח ארוך,האם זה תקין והגיוני לסרב שכן הבית שאין עליו כל חוב משועבד כנגד ההלוואה שביקשנו?מודה לכם על שירותכם

    • בנקאות - סירוב בנק לתת משכנתא
      עו"ד אבי זילברפלד | 14/06/2009 14:51

      שלום רב, שווי הנכס המשועבד אכן מהווה קריטריון למתן הלוואת משכנתא, אך גם - ולא פחות חשוב- יכות ההחזר של הלקוח. לבנק למשכנתאות יש זכות לסרב לתת משכנתא, לפי שיקול דעתו,ולא ניתן לכפות זאת עליו. עם זאת, "לא אלמן ישראל". יש הרבה בנקים למשכנתאות, פנה גם לאחרים ונסה לשכנעם. ב ה צ ל ח ה !!! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות