בנקאות - מידע שלילי על לקוח

  • עוגמת נפש עקב אי כיבוד צ'קים.חברת e.r.n מקבוצת כאל
    אסי | 10/06/2009 16:28

    חברת e.r.n היא חברת בת של ויזה כאל .e.r.n היא החברה הגדולה ביותר בארץ שמאשרת תשלום בצקים .בעברי הייתי שותף בעסק ולאחר שיצאתי מהחשבון בנק של העסק, שותפי לשעבר ,הפך ליהיות מוגבל(אחריי שניגרעתי מהח-ן).אני אינני מוגבל ולא חייב לאף גוף באף צורה שהיא .אני עובד בנק ,במיספר מיקרים שהיו לי ,לא כיבדו את הצ'קים שלי בעמדת התשלום,לאחר מיספר פניות לחברת e.r.n הם הסבירו לי שאני מצויין אצלהם כלקוח עם הערה שיש לו ח-ן מוגבל .לאחר פניה לאותו בנק לקבל אישור מהם שאייני לקוח שלהם ניתקלתי בסרוב שכן אייני לקוח שלהם.אין לטענתם מיסמך שכזה . האים אני רשאי לתבוע את e.r.nבתביעות קטנות והאים יש לי סיכויי .?

    • בנקאות - מידע שלילי על לקוח
      עו"ד אבי זילברפלד | 11/06/2009 00:32

      שלום רב, תלונתך משקפת מצב עגום, לפיו בנקים (וחברות בת שלהם) שומרים במאגרי המידע שלהם מידע כלכלי על הלקוחותשלהם, שלעיתים הוא מיושן ואינו רלוונטי. עצתי לך לפנות בדרישה כחוק ל- e.r.n שתדווח לך אודות כל המידע שיש לך עליך, או בדרישה למחוק המידע המסולף שציינת בפנייתך, תוך שתזהיר מתוצאות סירובה לעשות כן. לעניות דעתי, ראוי שפניה זו תיעשה ע"י עו"ד. זה יקבל משנה תוקף. בהתאם לתשובה ו/או למידע שתקבל, תשקול צעדיך. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות