תיקון

  • נא עזרתכם בבקשה.
    דינו | 10/06/2009 14:46

    שלום רב, לפני שנה,בשל חובי לבנק, הגיע התיק לטיפול משרד עו"ד ,הגעתי להסדר של 17.000 ש"ח בתשלומים חודשיים (עמלת משרד עו"ד נכללה בהסדר). לפני 3חודשים, לאחר שעמדתי (בד"כ במועד התשלום) בתשלומים, ביקשתי מהבנק לשחרר את הטיפול המשפטי כי אני רוצה לחזור להיות לקוח הבנק( נותרה ייתרה של 11,000 מתוך ה-17,000), הבנק לאחר בדיקה,הסכים. לאחר המעבר ממשרד עו"ד לבנק, לא היה לצערי באפשרותי לשלם ולכן נוצרה ייתרת חוב של 1500), לאחר המון שיחות ביני ובין נציגת הבנק סיכמתי איתה שאני אסגור את הפיגור עד ל01/06/09, בתאריך זה, ביצעתי תשלום של 950 (והחוב צומק ל 150 ש"ח בלבד),נציגת הבנק היתה בחופשה ולא היה נתן לעדכנה שאני אשלים את הייתרה בעוד מס" ימים (סה"כ 150 ש"ח). היום חזרה הנציגה מהחופשה,והודיעה לי שהיא החזירה את התיק לטיפול משפטי, הדבר גרם להוצאה נוספת של עוד 1700 ש"ח (בלשון המעטה, הרתיחה אותי), ניהלתי מן הסתם שיחה קשה ביותר עם הנציגה. השאלה, האם עלי לשאת שוב בהוצאה זו? אני כבר שילמתי 2500 דמי טיפול בגין ההסדר, כרגע גם לא מבוצע הסדר חדש אלא אני ממשיך לשלם את הסכום, אולם לסכום זה ייתלוה סכום של 1700 נוספים. נא תשובתכם, האם להסכים או לפנות לערכאות בגין עשיקה וניצול.

    • תיקון
      דינו | 10/06/2009 14:50

      ההפקדה שבוצעה היתה 1350 ולא 950.

      • המשך תשובה
        עו"ד אבי זילברפלד | 11/06/2009 00:27

        שלום רב, התיקון אינו משנה את תשובתי שלעיל. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

    • בנקאות - עלויות טיפול משפטי
      עו"ד אבי זילברפלד | 11/06/2009 00:26

      שלום רב, לא ברור מפנייתך באם נערך הסכם בכתב בינך לבין הבנק. ככל שנערך הסכם בכתב, חייבים לקרוא אותו ע"מ להשיב לשאלתך. ככל שלא נערך הסכם כזה, אז ניתן באמת להתפלא על הדרישה לתשלום סך 1,700 ש"ח נוספים. מציע שתפני במכתב לבנק שיבהיר לך, בכתב, ע"ס מה הוא דורש עוד 1,700 ש"ח הוצאות טיפול. ככל שתשובתו לא תיראה בעינייך, לא כדאי על סכום כזה להגיע לבית משפט (או לקחת עו"ד), אך את יכולה לפנות בתלונה למפקח על הבנקים. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • אבי שלום ותודה רבה גדולה..המשך....
        דינו | 11/06/2009 08:37

        לפני 10 חודשים, הגעתי להסדר מול משרד עו"ד של הבנק (הסכם בכתב) והייתי עומד מולו בכל בעיה, לפני 3 חודשים, לבקשתי,התיק יצא מהטיפול המשפטי ועבר לטיפול הנבק בלבד (אני עומד מול נציגת הבנק בלבד),בגלל שהיה פיגור של מעט בעיות לאחרונה,החליט הנבק להשיב את הבנק למשרד עו"ד,ולכן המשרד דורש שוב להוסיף 1700 ש"ח לחוב הנוכחי.

        • המשך..
          דינו | 11/06/2009 08:38

          מול הבנק לא נעשה שום הסדר, אני המשכתי את ההסדר שהיה מול משרד העו"ד, דהיינו.תשלום חודשי של 500 ש"ח.

          • המשך תשובה
            עו"ד אבי זילברפלד | 11/06/2009 12:45

            אם כך, מציע שתבדקו האמנם הסך הנדרש - 1700 ש"ח הינו עבור הוצאות משפטיות או שמא בגלל ריבית ? אם בגין הוצאות משפטיות, בקש זאת בכתב ופנה בתלונה למפקח על הבנקים. בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

            • אבי תודה רבה רבה!!! ....
              דינו | 12/06/2009 10:34

              הסכום הנדרש הוא עבור הוצאות נוספות ולא עבור ריבית .

              • המשך תשובה
                עו"ד אבי זילברפלד | 13/06/2009 22:09

                שלום רב, חוזר ומציע - בקש זאת בכתב ופנה בתלונה למפקח על הבנקים. בקש זאת בכתב ופנה בתלונה למפקח על הבנקים