בנקאות - שיק ישן שטרם נפדה

  • צ'ק שנמסר אחרי כמה זמן לא ניתן לפדותו?
    ענבל | 07/06/2009 12:22

    הצ'ק ניתן עקב החלטת בית דין על חלוקת ממון בין זוג במעמד גט, הצ'ק מתאריך 5/9/2002 ועדיין לא נפדה. האם פג תוקפו ולא ניתן לתבוע אותו עוד? אשמח לקבל תשובתכם המהירה ענבל

    • בנקאות - שיק ישן שטרם נפדה
      עו"ד אבי זילברפלד | 07/06/2009 12:29

      שלום רב, יש לך 2 אפשרויות: 1. להגיש השיק לבנק, הוא לא יכובד "טכנית". לשלוח מכתב דרישה למושך, וככל שלא ישולם, לפתוח תיק הוצל"פ. 2. להגיש תביעה על בסיס השיק. אני מעריך שבשתי האפשרויות תתקלי בהתנגדות. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • הבהרת השאלה...
        ענבל | 07/06/2009 12:41

        אני מוסרת הצ'ק והגרוש הוא המקבל של הצק שתאריכו הוא ספטמבר 2002, האם אין לי מה לדאוג היום מתביעה כל שהיא? פשוט העניין הוא שביקשתי היום הגדלה למזונות ואני חוששת מהצ'ק שבידו שלא נפרע עד היום.

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 07/06/2009 18:32

          שלום רב, לא ניתן לומר לך אם יש לך ממה לדאוג, מבלי לדעת כל המערכת העובדתית, ובפרט תשובה לשאלה המסקרנת: מדוע השיק לא הוגש לפרעון עד היום ? בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות