בנקאות - הפרת חיסיון

  • הפרת חיסיון בנקאי
    עדי מאיר | 07/05/2009 09:42

    שלום, לצערי הרב צברתי מספר דוחות שלא שולמו לעיריית תל אביב. בהליך כנראה מקובל הבנק עיקל לי את סכום הכסף הנדרש לתשלום אך בד בבד הבנק שלח לעיריית תל אביב מכתב המפרט את סכום הכסף שיש לי בחשבון העו"ש. שאלתי היא האם שליחת המכתב לעיריית תל אביב הינה פעולה קבילה או שהיא מהווה הפרה של החיסיון הבנקאי שכן מעשה זה מנע ממני לבקש הקלות בכנסות מכיוון שעיריית תל אביב מודעת לחלוטין בנושא מצבי הכספי. כמו כן באם קיימת הפרת החיסיון הבנקאי מה ביכולתי לעשות? תודה רבה, עדי

    • בנקאות - הפרת חיסיון
      עו"ד אבי זילברפלד | 07/05/2009 14:20

      שלום רב, שלום רב, יש צורך לבדוק את תוכנו של המכתב. אם מדובר במכתב השגרתי שמוציא צד ג', כפי חובתו להשיב על העיקול, ובמסגרת זו הוא מפרט הסכומים, תוך ציון העובדה שזכויות הבנק כנגדך גוברות על צו העיקול, הרי שאין בכך פגם. אם הבנק "סתם" שלח מכתב עם נתוניך, לכאורה הוא עבר על החוק. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • עוד חידוד קטן
        עדי מאיר | 07/05/2009 15:00

        האם במכתב השיגרתי הבנק רשאי לפרט את סכום הכסף שנתפס בחשבון העוש שלי שהוא גבוה מסכום העיקול?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 10/05/2009 13:35

          שלום רב, שאלתך מעניינת. הבנק, כשגרה, מדפיס את סכום היתרה, ואח"כ את סעיף הכפיפות לזכויותיו. מציע שתפנה למפקח על הבנקים בתלונה בנושא, ותברר עמדתו. ככל שהוא יתמוך בדעתך, יתכן שיש לך עילה לתביעה יצוגית ! אשמח אם תעדכן אותי, כמו גם את כלל חברי הפורום. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות