בנקאות - עמלת החזר גביה

  • עמלת החזר גבייה
    אייל | 07/03/2009 14:17

    שלום,יש לי משכנתא מבנק הבינלאומי וביקשתי להעביר את החיובים החודשיים (הוראת הקבע) לבנק אחר שבו מתנהל לי חשבון נוסף.הבנק הבינלאומי שלח לי בפקס טופס לשינוי פרטי חשבון. את הפקס הנ"ל שלחתי בפקס לאחר שחתמתי עליו לבנק שלי בתאריך ה-7/2/09 וביקשתי מהם שיטפלו בדחיפות.הבנק שלי שלח את הפקס חתום לבנק הבינלאומי בתאריך ה-8/2/09 ואף שלח לי העתק.הבנק הבינלאומי כיבד את הבקשה וניסה לגבות את הכסף ב-10/2/09 אך ניתקל בסירוב של הבנק שלי.בדיעבד הסתבר שהרישום לחיוב הוראת קבע בבנק שלי נרשם רק ב-11/2/09.בתאריך ה-16/2/09 לאחר שהבנתי שיש בעיה שילמתי באופן ידני את החוב לבנק.הבעיה שנוצרה היא שהבנק הבינלאומי מחייב אותי ב-60 ש"ח עמלת החזרה ובנוסף ב-4 שקלים על ריבית ותוספת פיגורים.עיינתי בחוזה של המשכנתא ולא מצאתי שם זכר לעמלה שכזו שהבנק רשאי לגבות ממני.האם זה חוקי? האם יש לי עילה מול הבנק שלי שיחזיר לי את הכסף (הוא מסרב בתוקף וטוען שפעל כדין כי זה לוקח תמיד כ-3 ימים).תודה,אייל.

    • בנקאות - עמלת החזר גביה
      עו"ד אבי זילברפלד | 07/03/2009 20:03

      שלום רב, למיטב ידיעתי, בכל הסכמי המשכנתא יש סעיף כללי המזכה את הבנק לחייב הלקוח בתשלום עמלה בגין אי פירעון. בנסיבות שציינת, מציע לך לפנות למפקח על הבנקים בתלונה. אין לך מה להפסיד (אפילו לו שכ"ט עו"ד....). בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות