בנקאות - צ'קים שלא נפרעו

  • צקים
    גילה | 22/02/2009 13:30

    שלום נתתי צקים לפני 4 חודשים ועדיין לא פרעו אותם. מה חל על הנושא הזה?

    • בנקאות - צ'קים שלא נפרעו
      עו"ד אבי זילברפלד | 22/02/2009 13:47

      שלום רב, ככל שהשיקים לא יוצגו לפרעון בתוך 6 חודשים מזמן הפרעון הנקוב - הבנק יסרב לכבדם, ואז יפנו אלייך. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • תגובה
        גילה | 22/02/2009 13:50

        ואז אצטרך לשלם אותם באופן אישי כביכול?

        • תלוי
          עפר | 23/02/2009 15:50

          את לא צריכה לשלם את הצ'ק עצמו לדעתי. זה הבנקאי צריך לעשות והבנקאי סירב כי עבר זמנו. אבל אם הצ'ק ניתן עבור תמורה, את עדיין צריכה לשלם עבור התמורה, רק שזה לא קשור לצ'ק.

        • בנקאות - פדיון שיקים לאחר חצי שנה
          עו"ד אבי זילברפלד | 23/02/2009 17:22

          שלום רב, ככל שאין לך טענות כנגד תקפות התשלום, עלייך לפרוע חובך, אך הקפידי לקבל לידייך בחזרה את השיקים. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות