בנקאות - מסגרת אשראי

  • מסגרת אשראי למשכורת בצ'ק
    נימי | 16/02/2009 14:32

    צהריים טובים, אני לקוח של סניף הבנק כבר מעל ל20 שנה. בשנים האחרונות אני מקבל את משכורתי בהמחאה ומפקיד אותה לחשבון העו"ש שלי בסניף. כמו כן, אני מקבל סכום קבוע מחמי. הבנק קבע לי מסגרת אשראי רק על סמך סכום ההמחאת משכורת הקבועה. ששאלתי מדוע אין לי מסגרת על סמך כלל כל ההכנסות החודשיות שלי (ההמחאת משכורת + הסכום הקבוע מחמי) התחיל הפקיד לגמגם וטען שמדובר על נוסחה חישובית הקשורה למחשב. הסברתי לו שמאחורי המחשב יוש פקיד שיכול להפעיל שיקול דעת חשבוני פשוט. הוא הבטיח לבדוק. א. למה המסגרת היא על סמך "המשכורת" ולא על סמך כלל ההכנסות הקבועות שלי? ב. מה עניין המחשב בהקשר זה? ג. יש מה לעשות? בתודה

    • בנקאות - מסגרת אשראי
      עו"ד אבי זילברפלד | 16/02/2009 18:31

      שלום רב, בכל הכבוד, הפקיד "מורח" אותך. יש לבנק שק"ד בענין, וזה לא "ענין של מחשב". מציע שתבדוק הנושא גם בבנקים אח', ככל שיציעו לך יותר - ספר זאת לפקיד, ותראה איך לפתע , "המחשב" שלו משתנה... בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • תגובה לעו"ד זילברפלד
        נימי | 16/02/2009 18:42

        ערב טוב, תודה על המענה השנון. בכל זאת, אבקש לדעת האם לבנק יש אסמכתא תקנונית/חוקית כלשהיא למקרה כשלי מעבר למו"מ המיסחרי ביני לבינו? בתודה

        • בנקאות - מסגרת אשראי
          עו"ד אבי זילברפלד | 18/02/2009 00:15

          שלום רב, הההסכם עם הבנק, כמו גם הפסיקה, נותנים לבנק שיקול דעת בלעדי למי לתת אשראי, כמה , ובאיזה תנאים. שב ומציע שתעשה "שופינג". אם תקבל הצעות טובות יותר, יש לך סיכוי לשכנע גם את הבנקאי שלך לתת לך יותר. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות