בנקאות - חשבון קטין

  • סירוב הבנק לצרף קטינים לחשבון ההורים-נוהל פנימי?
    ס | 09/02/2009 21:50

    1. שתי בנותי מעל 16 ש' (קטינות) אך נושאות ת.ז. 2. אני מעוניינת לצרף את 2 בנותי לחשבון משותף שלי ושל בעלי (כבעלות החשבון). 3. מסיבות שונות אינני מעוניינת לפתוח להן חשבון בנק נפרד על שמן. 4. בשני בנקים שפנינו, בהם מתנהלים חשבונותינו, ביצענו את צירופן כבעלות נוספות בחשבוננו. לאחר מס' ימים הודיעו לנו מהבנק שהפעולה בטעות יסודה ושנחזור לבטלה. 5. אבהיר כי לפני שפנינו לבנק, ביררנו טלפונית עם שירות לקוחות והדגשנו שמדובר בקטינות אך עם ת.ז. ובשני המקרים נאמר לנו שהדבר אפשרי. ועל כך הסתמכנו. שאלתי, האם המניעה נובעת מחוק או תקנה כלשהי שהבנק מחוייב לה? או שמדובר בנוהל פנימי כדי, אולי, לעודד פתיחת חשבונות נוספים???

    • בנקאות - חשבון קטין
      עו"ד אבי זילברפלד | 10/02/2009 09:17

      שלום רב, למיטב ידיעתי הדבר נובע מנוהל פנימי של הבנק,המקיים מסלול נפרד של "חשבונות קטין". במסלול זה יש יתרונות מסויימים (עמלות), וחסרונות בצידם (הגבלת מסגרת אשראי). בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • תודה רבה על תשובתך המהירה והעניינית  לת
        ס | 10/02/2009 13:21