בנקאות - הפקדת שיק בבנק טרם זמנו

  • שיקים שחזרו
    eyall | 21/01/2009 09:15

    אפרט בקצרה את הסיפור: לקוח שכר דירה, נתן 12 שיקים חודשיים על אותו סכום, השאיר פתוח רק את השורה לפקודת____ הבנק שלח אליו מכתב כי השיק חזר מסיבה: הופקד טרם זמנו. הבנק מציין כי העמלה תשולם ע"י מחזיק השיק ולא על הנותן. אם השיק אשר אמור להיות מכובד במרץ למשל,מופקד היום (ינו') וחזר ,יש סיבה לחשש מפתיחת תיק הוצל"פ? המון תודה, אייל

    • בנקאות - הפקדת שיק בבנק טרם זמנו
      עו"ד אבי זילברפלד | 23/01/2009 15:55

      שלום רב, הפקדת שיק בבנק טרם זמנו הנה באחריות מפקיד השיק, ואינה יכולה לגרום לחיוב מושך השיק בהוצל"פ. בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות