שקד

  • הודעה על תביעה יצוגית נ' בנ קדיסקונט מטעם מנהל הפורום
    עו"ד אבי זילברפלד | 01/01/2009 19:31

    הודעה לכלל חברי הפורום מנהל הפורום - עו"ד אבי זילברפלד תבע אמש בתביעה יצוגית את בנק דיסקונט, בסך 40,000,000 ₪ בגין התנהגות הבנק, שנפסלה באופן חד משמעי ע"י המפקח על הבנקים, (ת.א. 2389/08 בבית המשפט המחוזי בת"א) ועניינה: מתן יום ערך דחוי לשיקים המופקדים בבנק דיסקונט בתיבות השירות, באמצעות מעטפות "אל-תור". בתביעתו מפרט עו"ד זילברפלד תלונותיו לבנק, במשך חודשים, בגין אי זיכוי כראוי של שיקים שהפקיד בחשבונו בבנק ע"י מעטפות "אלתור", קרי: השיקים קיבלו יום ערך מאוחר, לפחות ביום אחד. בחלקם של המקרים, הבנק התנצל ותיקן, עד אשר בתחילת חודש 10/08 הבנק סירב לתקן, תוך שהשיב לתלונתו כי הבנק הפיק מעטפות "אלתור" חדשות, הנושאות כיתוב מודגש: "לתשומת לב! פעולה המבוצעת באמצעות אלתור תקבל ערך יום עסקים הבא", ולפיכך – לטענת הבנק – הזיכוי המאוחר – תקין. לאור התמחותו בדיני בנקאות, סבר עו"ד זילברפלד כי התנהגות הבנק, ששינה באופן חד צדדי את נוהגו כל השנים, הנה בניגוד לחוק , ופנה בתלונה על כך למפקח על הבנקים. בתשובתו הודיע המפקח על הבנקים, באופן חד משמעי , כי התלונה מוצדקת, כי "הכיתוב על גבי מעטפות השירות של הבנק לפיו "פעולה המבוצעת באמצעות אלתור תקבל ערך יום העסקים הבא" והתנהלות הבנק בכל הנוגע לזיכוי החשבון, בגין שיקים המופקדים באלתור, בערך יום עסקים נוסף עומדים בניגוד להוראות הפיקוח על הבנקים". המפקח אף הודיעו, כי הורה לבנק דיסקונט לפעול לתיקון מעטפות השירות ולשינוי נהליו בכל הנוגע לרישום ערך פעולות המבוצעות בתיבות האלתור . למרות הודעת המפקח על הבנקים, המשיך בנק דיסקונט להשתמש במעטפות "אלתור" , שהוראתן בלתי חוקית, והמשיך לזכות את השיקים שהופקדו במעטפות אלו, שלא ביום הפקדתן, אלא באיחור. לפיכך, ומאחר ונזקו משותף לכל לקוחות בנק דיסקונט המפקידים שיקים ב"אלתור" (ואולי אף אינם יודעים כי הם מזוכים בניגוד לדין, וכי נגרם להם נזק) , עתר עו"ד זילברפלד, ע"י משרד עו"ד א.גרפי ושות', למתן צו עשה המחייב את הבנק לתקן את מועדי ימי הערך בחשבונות, ולהתאימם כחוק למועדים בהם הופקדו בתיבות שירות "אל- תור", וכן לשלם ליחידי הקבוצה המיוצגת, את מלוא הנזקים הכספיים שנגרמו בין זיכוי החשבונות לפי יום ערך נוסף (או ימי ערך נוספים), בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין, ובנוסף עתר לחייב את הבנק בפיצוי כולל לקבוצה, בהתאם לחוקי הבנקאות והחוזים הרלוונטיים.

    • שקד
      חזק ואימץ אנחנו אתך | 02/01/2009 10:43

      אין שום בעיה נתמוך בך בשימחה שקד

    • כל הכבוד, הגיע העת להציל את המיעוט מבעלי הממון.  לת
      מישהו | 06/01/2009 08:08

    • תביעה ייצוגית
      סיגלית | 11/01/2009 21:14

      רציתי להבין: האם התביעה הייצוגית מתייחסת (גם) למצב של מי שהפקיד באלתור לזכות מוטב אחר (שאינו בעל הצ'ק המפקיד)? אם כן, האם העובדה שרק כעבור 3 ימי עסקים מיום שהצ'ק הופקד באלתור ע"י בעל הצ'ק, זוכה חשבונו של המוטב היא בגדר התביעה?

      • בנקאות - מועד הפקדת שיק
        עו"ד אבי זילברפלד | 12/01/2009 22:48

        שלום רב, התביעה היצוגית מתייחסת לכל הפקדת שיק באלתור, בשעות פעילות הסניף, כאשר בחשבון נרשם יום ערך שלאחר יום ההפקדה לתיבת האלתור. ביחס לעובדות שאת מציינת, תבדקי אם אינך מתכוונת לאישור מוחלט של שיק, שהוא תמיד לאחר 3 ימי עסקים. בברכה, בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

        • תודה, רק עוד שאלת הדיוט
          סיגלית | 15/01/2009 08:27

          מכיוון שאין לי התמצאות בתחום. נא הבהר כיצד אני מבחינה בין יום ערך ליום אישור מוחלט של הצ'ק שנעשה לאחר 3 ימי עסקים. היכן נרשם יום הערך? האם התאריך שמופיע בדף החשבון לפיו הצ'ק נכנס לחשבוני (לאחר 3 ימי עסקים) אינו נחשב ליום ערך? בקיצור, היכן מאתרים מהו "יום הערך" שחשבוני זוכה? אודה מאד להבהרה.

          • בנקאות - יום ערך
            עו"ד אבי זילברפלד | 15/01/2009 19:43

            שלום רב, יום הערך הנו היום בו נרשם השיק בזכות בחשבון. אישור מוחלט הינו חישוב פנימי של הבנק, קרי: בתוך שלושת הימים הראשונים ממועד הפקדת השיק, הבנק עשוי למנוע ממך את השימוש בכספים שבגובה השיק (בהנחה שהיתה לפני כן מאופסת). אם, לטענתך, השיק נרשם 3 ימים לאחר שהופקד, הרי שעל פניו יש לך עילת תביעה. בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

    • האם הפקדה אוטומטית (במכשיר) כמוה כ"אל תור"?
      מישהו | 18/01/2009 09:38

      הפקדתי הפקדה אוטומטית במכשיר של הבנק כדי לחסוך, כמובן, בעלויות ההפקדה באמצעות פקיד. תביעתך מתייחסת להפקדה ב"אלתור", היינו, למעטפות הפקדה. האם הנהלים וההוראות זהים בין שני סוגי ההפקדות: אוטמטית ואל תור? אודה עלתשובתך,

      • בנקאות - תביעה יצוגית נ' בנק דיסקונט
        עו"ד אבי זילברפלד | 18/01/2009 10:45

        שלום רב, התביעה היצוגית התייחסה למעטפות "אלתור". למיטב ידיעתי, ההפקדות דרך המכשיר זוכו בו ביום. אם בידך דף חשבון המראה שאין זה כך, נא צרי עימי קשר. בברכה, בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

        • ההפקדה שלי היתה מבנק לאומי - זה משנה?
          אחת | 18/01/2009 16:28

          אינני יודעת אם המקרה שלי שייך לתגובתך שלעיל: ההפקדה שהופקדה לחשבוני נעשתה ממכשיר אוטומטי. בדף החשבון זוכיתי לאחר 3 ימי עסקים מיום ההפקדה בהם לפחות יומיים היה חשבוני בחובה. חשבוני הגיע ליתרת זכות רק בעקבות ההפקדה. לו היה חשבוני מזוכה ביום שבו בוצעה הפקדה במכשיר היו נחסכים ממני לפחות 2 ימי חובה. מה עמדתך לאור הנתונים לעיל?