תביעת פלת"ד

  • תביעת ת''ד גוף
    אדיר | 24/04/2010 06:53

    ללקוח שלי נקבעו אחוזי נכות לצמיתות על ידי ביטוח לאומי כאשר מדובר בתאונת דרכים ועבודה, האם עלי לציין קביעה זו בכתב התביעה שאני מגיש ולצרף את דוחות הביטוח לאומי כנספחים לכתב התביעה. בנוסף לקביעת הביטוח הלאומי האם אני יכול לבקש מומחה שיקומי כאשר הביטוח לאומי לא התייחס ולא מתייחס לתחום זה.

    • תביעת פלת"ד
      עו"ד יקי רנד | 26/04/2010 12:25

      יש לצרף את קביעת המל"ל והמסמכים הנלווים לה לכתב התביעה. החלטת המל"ל בנוגע לאחוזי נכות, הנה מחייבת במסגרת הליך תביעה ע"פ חוק הפלת"ד. באשר למומחה שיקומי, צריך לבדוק את מידת הנחיצות במינוי מומחה זה, במסגרת התביעה, והאם הנושא השיקומי לא קיבל ביטוי מספק במסגרת תביעת המל"ל, עם מומחים רלונטיים נדרשו לנכות הספציפית. הדבר תלוי בין היתר, בסוג והיקף הפגיעה, ומתאים בדרך כלל לפגיעות קשות ומורכבות אשר יוצרות שיעור נכות גבוה.