דחוף - תביעה לאור נזקי גוף

  • פגיעה בארונות מטבח
    שלי | 25/03/2010 08:58

    שלום, לפני כשנה רכשתי תמי 4 (בר מים שעומד על השיש ומחובר לברז מתוך ארון המטבח),החברה היא זו שהתקינה את המכשיר אך,כנראה שחיבור הצינורות לא היה חזק מספיק. יום אחד חזרתי הבייתה וכל הבית היה מוצף והתברר שההצפה נגרמה היות והצינור נפתח.הצפת המים גרמו לנזק חמור במטבח. שאלתי,האם החברה (תמי 4) צריכה לשלם על הנזק או שעלי לפנות לחברת הביטוח (האם ביטוח מבנה מכסה את הנזק הנ"ל) .

    • דחוף - תביעה לאור נזקי גוף
      אודליה | 25/03/2010 09:09

      שלום רב, אימי בת ה- 84 הגיעה לבנק דיסונט ונפלה במדרגות הכניסה לאחר שנתקלה בגוף מתכת משוחרר שהיה צמוד למדרגה. כתוצאה מכך נחבלה בכתף וברגל.התפקוד שלה הוגבל בערבות כך, דבר שלא היה קיים לפני כן. האם על אימי לתבוע את הבנק וחב' הביטוח? מכח איזו עילה היא תובעת אותם איך ניתן לכמת את הנזק הכספי לאור הנזק הפיזי שנגרם לה? יש אולי איזה פס"ד שאתה יכול להפנות אותי לגבי נזק פיזי דומה? אנחנו מעוניינים להגיש בשם אימי תביעה תביעות קטנות. תודה

      • החלקה במדרגות הבנק
        עו"ד גיל קראוס | 25/03/2010 15:13

        אודליה שלום, במידה וקיים מפגע שבגללו סבתך נפלה, ניתן לתבוע את בעל המקום או האחראי על תקינותו, בגין רשלנותו. יש לצלם את המפגע באופן מיידי. לגבי גובה הנזק, וודאי שלא ניתן כלל להתייחס לכך מבלי לדעת את מהות הפגיעה, הטיפולים הרפואיים שעברה והכי חשוב האם הפגיעה תותיר נכות לצמיתות או לא. ישנם פסקי דין רבים לגבי נפילות עקב מפגעים. אני מציע שבכל זאת תתייעצו עם עורך דין בתחום הנזיקין ותבצעו את התביעה דרכו ולא באופן עצמאי.

    • פגיעה בארונות מטבח עקב הצפה
      עו"ד גיל קראוס | 25/03/2010 15:15

      שלי שלום, אם ההצפה התרחשה עקב מחדל או רשלנות מצד החברה שהתקינה את המכשיר, אזי ניתן להטיל את האחריות עליה. ביטוח מבנה מכסה לעיתים גם חלק מהנזקים המתוארים, יש לבדוק את הוראות הפוליסה בעניין.