מוות עובר בתאונת דרכים

  • תאונת דרכים- מות עובר
    יגאל | 16/02/2010 17:41

    שלום רב!!! אני ואשתי עברנו תאונת דרכים שבעקבותיה איבדה אשתי את העובר בבטנה כשהיתה בחודש השישי להריונה. שאלתי היא איך מחשבים פיצויים על מות עובר?האם הגיוני שהציעו לאשתי סכום של 4,000 ש"ח?(מות העובר הוא הנזק העיקרי-פרט לכך יש לאשתי רק טופס מיון ופגיעה גופנית קשה לא היתה לה) נא עזרתכם תודה

    • מוות עובר בתאונת דרכים
      עו"ד זמירו עזמי | 16/02/2010 20:56

      יגאל, שלום. מוות עובר עקב תאונת דרכים, צריך לבחון היטב !!! האם העובר יצא לעולם בחיים ולו לכמה דקות, ואחר כך מת והלך לעולמו, כי אז הוא נושא חובות וזכויות והפיצויים נאמדים במאות אלפי שקלים לעיזבונו ראה ת.א. של עיזבון תינוק מס' 1184/04 בימ"ש מחוזי חיפה. אולם במידה ומדובר בעובר שמת בתוך רחם אימו עקב התאונה ויצאה לעולם כמת אז הוא לא נושא חובות וזכויות ועיזבונו לא יכול לתבוע בשמו פיצויים בגין אובדן השתכרותו בשנים האבודות כאמור בתיק הנ"ל של עיזבון תינוק, ואז הפיצויים הם בגין הכאב והסבל של האם ובמקרה זה אתם מופנים לתקנה 2 לתקנות נזק לא ממוני התשל"ו 1976 אשר ביהמ"ש מוסמך לפסוק לפיה עד 10% מתקרת הפיצוי המקסימאלי של כאב וסבל בתאונות דרכים וזה שווה עד , שוב עד 16,600 נכון להיום בערך, ועל כן הדבר תלוי משא ומתן עם חברת הביטוח, יחד עם זאת ועם מרבה הצער במקרה הזה מוצדק לדעתי שביהמ"ש יפסוק את מלוא הפיצויים לפי התקנה כאמור, ראו ע"א בעליון 754/05, 759/05 בדבר גובה הפיצויים במקרה של מוות עובר ברחם אימו ובטרם צאתו לעולם חי אף אם מדובר שם ברשלנות רפואית ובתשלום כאב וסבל לאם על רקע זה ולא בתאונת דרכים שסכומי הכאב והסבל מוגבלים ומוקטנים כאמור בתקנה לעיל. מכל מקום, מומלץ ומומלץ במקרה שלכם להיוועץ בעו''ד ושיבחן את מועד מותו של העובר בדיוק ולא למהר לסגור את התיק ב 4000 ש''ח, כך גם ישיג לכם כמה שיותר פיצויים לפי התקנה האמורה. שלא תראו יותר צער, בברכה עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.