תביעת נזיקין בגין מוות

  • תביעת נזיקין בגין רצח
    גיא | 28/01/2010 16:11

    שלום לכולם: ברצוני לשאול שאלה שקשורה לתביעת נזיקין בגין רצח. אדם רצח את אישתו שלה היה נשוי עד יום הרצחה (במשך 50 שנה). הנרצחת היתה במותה בת 70. האם ניתן להגיש כנגד הרוצח תביעת נזיקין בהנחה שלרוצח אין כסף אלא רק מחצית מביתו. האם יש הבדל אם הוא מורשע בהריגה ולא ברצח לעניין תביעת הנזיקין ? במידה והוא הורשע האם לסוג כזה של תביעה יש סיכויי או שהיא תחשב "קנטרנית" ? במידה ומוגשת תביעה והתובע זוכה,האם כספי הפיצוי מתחלקים בין יורשי המנוחה במידה ויש לה או שהכסף כולו הולך לזוכה ? על איזה בסיס כלכלי מוגשת התביעה? כלומר האם גילה או מצבה הבריאותי של המנוחה משחק תפקיד.האם היתה פעילה ? בריאה באופן יחסי וכו... תודה רבה תודה

    • תביעת נזיקין בגין מוות
      עו"ד זמירו עזמי | 28/01/2010 16:41

      גיא, שלום. על פניו, לפי מה שאתה מספר יש עילת תביעה בנזיקין, ובתביעות בגין מוות הדברים מורכבים ומסתעפים שבכל זאת תצטרך להיוועץ עם עו"ד המתמצה בתחום. מכל מקום, התובעים בתביעת הנזיקין במקרה מוות הינם התלויים אשר תביעתם עצמאית, זאת במידה והיו תלויים כלשהם למנוחה עובר למוות, וגם העיזבון (היורשים), אשר למעשה הם נכנסים בנעלי המנוחה ותובעים בשמה ובמקומה בגין הנזגים וההפסדים אשר נגרמו לה כתוצאה ממקרה העוולה והמוות, וזה מתחלק לפי צוו ירושה בין היורשים בתובענה. כמובן במידה ויש תביעת תלויים ותביעת עיזבון בו זמנית, אזי יש התחשבנות מסויימת (קיזוז ראשי נזק חופפים) בין שתי התביעות אשר מוגשות אף באותה תובענה, וזאת כדי למנוע קבלת כפל פיצוי בגין אותם ראשי נזק שיש בהם חפיפה. אגב, כשמדובר במנוחה בת 70, תשומת לבכם לראשי נזק של אוסדן זכויות פנסיה ! וגם אובדן קיצבאות זיקנה ! הלכה חדשה (יניב ניסן נ' הכשרת הישוב) כאשר זה רלבנטי במקרה זה. לעניין גביית הפיצוי מהמזיק, זה עניין אחר, כיצד לפרוע את פסה"ד כשיתקבל וכיצד לנהוג כלפי מחצית הדירה. בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

      • תביעת נזיקין בגין מוות-השלמה.
        עו"ד זמירו עזמי | 28/01/2010 16:47

        גיא, המשך תשובה בעניין גובה הפיצויים. גובה הפיצויים בגין תביעות מוות, מורכב מהרבה פקטורים וניתונים וכי כל מקרה יבדק לגופו של עניין, עד כמה וכמה ניתוני השתכרות, השכלה, גיל, עבר רפואי ועוד, משפיעים על גובה הפיצויים שיפסקו בתיק. בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

      • תביעה בגין רצח
        גיא | 28/01/2010 19:21

        תודה על תשובתך עו"ד זמירו. לצערי לא הבנתי את הפיסקה השנייה.מה כוונתך ב"תלויים" ?? ומה הכוונה : "היו תלויים למנוחה עובר למוות..." האם יש הבדל בין הריגה לרצח ?? תודה.

        • תביעת נזיקין בגין מוות-תלויים
          עו"ד זמירו עזמי | 28/01/2010 22:20

          גיא, שלום. לעניין התלויים, שוב בתיקי מוות יש שתי תביעות באותה תובענה, האחת זו תביעת התלויים והאחרת הינה תביעת העיזבון "היורשים" כפי שפרטתי בתשובתי הקודמת, מי הם תלויי המנוחה: כל מי שהיה מונח על שולחנה ערב פטירתה, קרי מי שהיה פרנסתו ותמיכתו הכלכלית ע"י המנוחה, וכי עקב המוות איבד את התמיכה שהייתה נותנת לו המנוחה, למשל באם יש ילדים מתחת לגיל 18, או במקרים אחרים באם יש מישהוא נכה שהיה תלוי במנוחה, או אשה שמאבדת את בעלה, ועד כהנה וכהנה דוגמאות, לכן קוראים לזה תביעת תלויים אשר קמה להם זכות תביעה באופן עצמאי בגין אובדן אותה תלות כאמור. לעניין ההבדל בין מוות מחמת הריגה ברשלנות או מחמת רצח במתכוון יכול להיות שזה יתבטא במידת הכאב והסבל שחבה המנוח עובר לפטירתו ועל כן שווה להיוועץ בעו"ד המתמצה בתחום ולשטוח בפניו את נסיבות המקרה, אבל לעניין ראשי הנזק האחרים לא צריכה להיות הבדלים משמעותיים או כלשהם היות וממילא ניתנים על נזקים לאחר המוות וכתוצאה הימנו ללא שונה בנסיבות המוות. שוב, גיא תשומת לבכם בין היתר לפסיקה החדשה יחסית בעניין אובדן קצבאות זיקנה שהייתה זכאית להם המנוחה אילולא התאונה, כך גם אובדן שירותי בעל ואם כאשר היום נפסקים סכומים נכבדים בראש נזק זה על אף שאנו מדברים על מנוחה בת 70 ז"ל. שלא תראו יותר צער, בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.