תאונת דרכים בחו"ל

  • תאונת דרכים באמסטרדם - הולכת רגל
    עמית בת 24 | 28/01/2010 10:55

    שמי עמית, בת 24 . לפני כשנתיים ביקרתי באמסטרדם - הולנד. ביום השני לשהותי בשעות הצהריים המוקדמות רכב מסוג טנדר גדול דרס אותי - דרס את כף רגלי עם הגלגל הקדמי+האחורי, כאשר אני הולכת רגל(כמובן). הנזק שנגרם הוא: כאשר הגעתי לארץ עברתי ניתוח מיידי. בבי"ח אובחנו שברים בבוהן 1, בוהן 5, בסיס MT-5, נביקולר , בסיס MT-2 ו- CRUSHFOOT. בוצע: קיבוע שבר גליל מרוחק בעזרת kw*2 – ANKLE BLOCK. קיבוע פרגמנט שבר גליל מקורב בעזרת בורג self-taping twist off מס' 14. בסיום הניתוח הושמתי בגבס סד. במהלך ההחלמה , הייתי מושבתת למשך 3 חודשים, ללא יכולת ללכת, עם כסא גלגלים ורגל שמאל מקובעת בגבס. תהליך השיקום צרך טיפולים פיזיותראפיים ובמשך שנה עברתי טיפולים מאסיביים לשיקום כף הרגל. לאחר כמה חודשים, הוזמנתי לניתוח מס' 2, להוצאת הברגים שהושמו לי לקיבוע כף הרגל. הנני מחוברת למשרד עורכי דין מסוים, שהפעולות אותם ביצע עד היום -עזר לי מעט בכדי להגיש תביעת נכות כללי לביטוח לאומי - אני מילאתי את כל המסמכים לבד ושלחתי להם - והם שלחו לי מעט תיקונים על חלק מהדברים שרשמתי, שינויי נוסח למיניהם. הם ניסו ליצור קשר עם משרדי עורכי דין בחו"ל ונאמר להם שהם רוצים שכר עבודה של 500-800 EURO לשעה..כמובן שלי אין את הכסף להשקיע בשכר שעתי כזה.והם אמרו שכדאי לרדת מהעניין. השלב הבא שקרה לפני כחודש היה משיכת המסמכים הרפואיים שלי (כמובן ששילמתי על כך) ושליחתם לרופא מומחה בתחום בכדי שיבדוק האם יש בסיס לאחוזי נכות, עלות הקריאה של הרופא- 600 ש"ח. לאחר כשנתיים שראיתי שמשרד עורכי הדין שלי איננו פועל באגרסיביות בכדי לטפל בנושא, הן בתביעת ביטוח כלל - ביטוח הפוליסה, והן בניסיון תקשורת עם חברת הביטוח של האדם שפגע בי. הגעתי למסקנה שאינני מרוצה מהטיפול בתיק. החלטתי להתנתק מהמשרד - חשוב לי להדגיש שכאשר נכנסתי למשרד ** שילמתי 5,000 ש"ח מקדמה, כאשר נאמר לי שהסכום יתקזז מסכום התביעה הסופי. כאשר פניתי למשרד ב-רצוני להתנתק ממנו, נאמר לי שהם צריכים לבדוק מהם העבודות אותם קיבלתי ואם אני רוצה להתנתק ייתכן ואצטרך לשלם להם סכום נוסף , כי לדעתם 5,000 ש"ח לא ממצא את העבודה ה"קשה" שהם עשו. מה אתם חושבים על המקרה?.. האם אפשר לקבל ייעוץ מה עליי לעשות הלאה עם המשרד עמו אני רוצה לנתק קשר? אני לא מבינה על מה המשרד רוצה לקבל עוד כסף.. אני מרגישה שמרמים אותי.. - וייעוץ על מה עליי לשים דגש בפנייתי למשרד עורכי דין אחר.. , האם יש לכם עורכי דין בתחום הנזיקין שמומחים בתביעות בחו"ל - ובפרט בהולנד? אני עובדת עצות.. אני מרגישה פספוס רב בנושא, אני סבלתי המון בשנתיים האחרונות ועדיין אינני במיטבי , האם לרצות לעשות צדק ולקבל פיצויים על עוגמת הנפש והנזק הרב שנגרם לי , הוא בקשה חצופה מצדי? האם זה פייר שאינני אוכל לעשות כלום בנידון? מחכה לתשובתכם, תודה, עמית.

    • תאונת דרכים בחו"ל
      עו"ד גיל קראוס | 28/01/2010 14:58

      עמית שלום, כמובן שבמסגרת הפורום לא ניתן מענה לכל שאלותייך ולתת לך ייעוץ הולם. בנוגע לשכר הטרחה, צריך לבחון את הסכם שכר הטרחה ביניכם ואת העבודה אשר נעשתה על-ידי עורכי הדין. אם אכן לא נעשה דבר, אין כל סיבה שיגבו ממך סכומים מסוימים. לגבי תביעה במסגרת פוליסה אישית שביצעת, ניתן לפנות לעורך דין בתחום הנזיקין. לגבי התביעה נגד הנהג, צריך עורך דין עם ניסיון בתחום זה בהולנד ואני כשלעצמי אינני מכיר אחד כזה.