קיזוז תגמולי ביטוח לאומי

  • קיזוז דמי פיצויים מטעם הבטל? ייתכן?
    שיר | 27/01/2010 19:17

    שלום לעו"ד קראוס, סבי עשה תאונת עבודה בחברה פרטית ענקית בגודלה ועיקרה בתחומה, גג נפער תחת רגליו עת שעלה לתקן את החשמל, התאונה קרתה מעט יותר משנה לפני יציאתו לפנסיה. תבענו בעזרת עו"ד כמובן והיום היה אמור להתקיים קד"מ. נאמר לנו לא להגיע ושהכל יהיה בסדר, לבסוף קיבלנו טל' מהמשרד שאמר כי חב' הביטוח אותה תבענו לא מכחישה עוד את הרשלנות של מרשתה כפי שכתבה בכתב ההגנה ווכי היא מסכימה לאמוד את הנזק בגובה של 80 אלף שח. אך, מאחר וסבי כבר קיבל 60 אלף שח מהביטוח הלאומי שהכיר בו מלכתחילה כנכה, עקב התאונה בעל 10 אחוזי נכות, הסכום יקוזז. ואי לכך הם ישלמו לו סכום של 20 אלף שקלים. ושם זה נסגר... ונחתם. רציתי לדעת בבקשה האם מקרה כזה נשמע הגיוני? מה הקשר בין הפיצוי שנתן הביטוח הלאומי, לתביעה שעשיתי שהיא נזיקית נגד המעביד? האם ניתן / נהוג לקזז בין השתיים? משהו כאן לא מסתדר לי, ומעבר לכך, האם עו"ד יכול לסגור עניין כזה לראות עיניו מבלי להתייעץ איתי? מה אפשר כבר לעשות? אודה לך מאוד לקבלת תשובה..

    • קיזוז תגמולי ביטוח לאומי
      עו"ד גיל קראוס | 28/01/2010 14:53

      שיר שלום, אכן, בכל תביעה נזיקית בגין תאונת עבודה שבה התקבלו תגמולים מהמוסד לביטוח לאומי, מקוזזים אותם תגמולים מהסכום שאותם אמור הנפגע לקבל מחברת הביטוח של המעביד. הרעיון הוא למנוע פיצויי כפל, שכן אם התאונה לא הייתה תאונת עבודה מלוא הפיצוי היה מגיע מחברת הביטוח ובמקרה של תאונת עבודה חלק מהפיצוי הגיע מהמוסד לביטוח לאומי ולכן יש לקזז את התגמולים. לעניין פשרה, וודאי כי לא ניתן לחייב אתכם או להחליט בשבילכם. הנפגע הוא שאמור להחליט אם לקבל את הצעת הפשרה או לא ובהתאם לכך עורך הדין אמור לפעול.