תביעה לקצין התגמולים

  • חופשת מחלה של חייל לאחר ניתוח
    אריה | 27/01/2010 12:21

    החייל המדובר שוחרר מצה"ל לצרכי ניתוח חיבור כתף. שחרור זמני עד להחלמה. הפז"מ שלו המשיך גם בתקופת השחרור הזמני. הניתוח היה על חשבון הצבא. לאחר הניתוח נקבעו לחייל כ-4 חדשים של חופשת מחלה במהלכן אסור היה לו לעבוד. כעבור פרק הזמן הזה, הוא קיבל עוד שתי תקופות של חופשת מחלה. לבסוף, משום מה צה"ל שחרר אותו, סופית באופן חד-צדדי. בניגוד לרצונו. כך-או-אחרת החייל/אזרח שהה בבית ארבעה חדשים עם מכתב רפואי האוסר עליו לעבוד. בזמן הזה הוא היה אזרח לכל דבר. לא קיבל שכר ואש"ל מהצבא כי, כאמור, הוא היה אזרח. האם הוא זכאי לדמי מחלה מגורם כלשהו? ביטוח לאומי? צה"ל? עלי לציין שאין לו נכות, שכן הזרוע הולכת ומחלימה. תודה, אריה

    • תביעה לקצין התגמולים
      עו"ד גיל קראוס | 27/01/2010 15:20

      אריה שלום, אם התביעה אירעה תוך כדי ועקב שירותו הצבאי, הוא זכאי לפנות בתביעה לקצין התגמולים ולקבל תגמולים שונים גם על בסיס נכות זמנית.

      • הבהרה לתשובת עו"ד קראוס
        אריה | 27/01/2010 18:26

        עו"ד קראוס, תודה על תשובתך. אך זה לא קשור לעניין עצמו. בעיית הכתף אירעה תוך כדי השרות, ובגלל השירות, אולם היא במקור החלה עוד שנה לפני כן. קריא: בכל מקרה מדובר רק בהחמרה תוך כדי טירונות קרבית. לא תיוותר נכות בתום תהליך החלמה ממושך. חוץ מזה, תהליך ההכרה בנכות הינו ארוך ויקר. כל התהתליך הזה לא מתאים עבור-4 חודשי החלמה מלאה. השאלה היא: מי אחראי על תשלום לאותם 4 חדשים? מי משלם דמי מחייה? תודה, אריה