הוצאות נזילת מים

  • הוצאות נזילת מים
    יובל | 27/01/2010 09:22

    אני שוכר דירה, אשר נמצאת בבניין מסוג "רכבת" (בניין ארוך עם מספר כניסות- כל כניסה זה כתובת אחרת, אך יש תשתית משותפת). חשבון המים מאוד גבוה בשל הצריכה המשותפת (260 ש"ח לפרק זמן של חודשיים במקום הסכום הצפוי של כ-70 ש"ח)- לאחר בירורים ווידוא שלא משקים את הגינות 24 שעות ביממה, הסתבר לי שברור לועדי הבניינים (כמו שאמרתי, אלו מספר בניינים עם תשתית משותפת) שיש נזילה תת-קרקעית איפשהו. הסיבה שזה יחסית ברור היא לפיכך שנתקלו בצינור שאכן התפוצץ וגילו שהוא היה שחוק ומחורר- וגילו עשרות שנים כשאר הצינורות- והחשבון נותר גבוה גם לאחר תיקון הצינור שהתפוצץ. השאלה שלי היא כזו: ברור לי שבעלי הדירות אחראים לשאת בתיקוני הצנרת, אך האם הם גם אחראים לשאת בהוצאות נזקי הצנרת (קרי, בחשבון המים ה"מנופח")? יש לציין שאחת הסיבות שהנזק אינו מתוקן היא מכיוון שאין הסכמה של כל בעלי הדירות לתקן את הנזק, ובינתיים הדיירים, שחלק ניכר מהם שוכרים את הדירות, נושאים בהוצאות.

    • הוצאות נזילת מים
      עו"ד גיל קראוס | 27/01/2010 15:19

      יובל שלום, כל עוד לא הוכח אחרת, נראה כי תצטרך להמשיך ולשלם את חשבונות המים. יחד עם זאת ניתן לפנות למפקח על המקרקעין על מנת שיורה לוועדי הבתים לבצע תיקון.