הונאה ועוגמת נפש

  • תביעת נזיקין בגין הונאה
    אורי | 12/01/2010 21:03

    אדם מסויים עימו אני מסובסך יזם הונאה יחד עם חנות. כתוצאה ממנה הוגשה נגדי תביעה בהוצל"פ, ולמרות שטענתי שמדובר בהונאה חוייבתי לשלם סכום של כ-5,000 ש"ח. הגשתי ערעור והוא בשלב קדם משפט כעת. יש בידי הוכחות חד משמעיות שמדובר בהונאה: קיימות סתירות מהותיות בתצהירים שהגיש אותו אדם להוצל"פ ולביהמ"ש, יש בידי הקלטות מהחנות ועוד. יתירה מזו, יש בידי הוכחות שהן החנות, והן הרשת שהיא שייכת לה היו מודעים להונאה, החנות סיפקה מסמכים כוזבים לאותו אדם, והרשת גוננה עליה וסירבה לאשר הן לי והן לביהמ"ש שהמסמכים מזוייפים למרות שידעו שהם הוצגו בביהמ"ש שמדובר בעניין התלוי ועומד בהליכים משפטיים. ברצוני להגיש תביעת נזיקין נגד אותו אדם, נגד החנות ונגד הרשת. השאלה - מהם השיקולים המנחים בקביעת גובה הפיצוי המבוקש? הנזק הכספי הישיר שנגרם לי הינו כ-5,000 ש"ח. אבל הפגיעה הינה הרבה מעל ומעבר: נחשפתי לפגיעה ברכושי, אני מופיע בהוצל"פ כמי שסירב לעמוד בהתחייבות, השקעתי בייצוג משפטי בהוצל"פ, השקעתי בהשגת הראיות ובהליכים המשפטיים, ועוד. תודה!

    • הונאה ועוגמת נפש
      עו"ד זמירו עזמי | 13/01/2010 07:06

      אורי, שלום. אחרי שתסיים את התיק שלך בהוצל''פ, תוכל לפנות כנגד כל אחד שגרם לך עוול ונזק בתביעה לערכאות, את התביעה תוכל להגיש גם בתביעות קטנות בצירוף קבלות בהוצאות ובנזקים שנגרמו לך, ואילו עניין גובה הפיצויי בגין נזקי עוגמת נפש נמצא בשיקול דעתו של ביהמ''ש וכי כל מקרה ונסיבותיו, החשוב שהפסיקה הכירה בראש נזק זה. אורי, האם יש תלונה במשטרה בגין מסמכי ההונאה והזיוף ובפרט כנגד הרשות ? מומלץ להיוועץ בעו"ד מתמצה בתחום ולשטוח בפניו את כל העניין על נסיבותיו. בהצלחה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.