מכתב דרישה לחברת הביטוח

  • מכתב דרישה לחברת הביטוח
    עו"ד הילה | 12/01/2010 13:34

    אינני עוסקת בתחום וברצוני להפנות מכתב דרישה לחברת הביטוח בשם חבר. האם יש למישהו נוסח למכתב כזה שיכול להעביר לי? מה על המכתב לכלול? האם יש מסמכים נוספים אותם יש לצרף לפניה? אודה מאוד על עזרה

    • מכתב דרישה לחברת הביטוח
      עו"ד זמירו עזמי | 12/01/2010 15:22

      עו"ד הילה, שלום. במכתב דרישה לחברת הביטוח יש לציין תמיד "מבלי לפגוע בזכויות", כך גם, ליד הסכומים יש תמיד לציין שזה "לצורכי פשרה בלבד". אין נוסח אחיד למכתב דרישה המופנה לחברת הביטוח וכי כל מקרה לגופו של עניין בין אם מדובר במכתב דרישה לנזק גוף פלת"ד ובין אם מדובר במכתב דרישה לנזק רכוש "פח". במקרה של נזק גוף פלת"ד: מכתב הדרישה צריך להיות מופנה למחלקת תביעות רכב חובה בחברת הביטוח והוא צריך לכלול בין היתר, פרטי מרשך, תאריך התאונה, נסיבות התאונה,הנזקים שנגרמו למרשך וממה הוא סובל, המעקב והטיפול הרפוא שהוא עשה, תתייחסי להיעדרותו מהעבודה ולהוצאות שהוא הוציא עקב התאונה וכתוצאה הימנה, תשמרי על זכותך למינוי מומחה בהתאם לתקנות הפלת"ד מומחים, כך גם תשמרי על זכותך לנזקים הכלליים, תפרטי את נזקי הממון שנגרמו לו כאמור ותבקשי פיצוי הולם בגין נזקיו הלא ממוניים "כאב וסבל", ותסיימי בכך שאת מבקשת הצעה הולמת, עם התראה לפנייה לערכאות באם לא יעשו כן ובהקדם, ולבסוף אל תשכחי לציין שאין באמור כדי להוות מיצוי לכלל טענותך. למיותר לציין, שבתקי פלת"ד אין שאלת אשם והאחריות מוחלטת, ואין מצרפים חוו"ד לתיק, אך יש לצרף בין היתר, אישור משטרה, צילום ת"ז, רישיון נהיגה במקרה שהנפגע נהג, צילום תעודת חובה ורישיון רכב, חומר רפואי לרבות פינוי מד"א ומכתב השחרור מהמיון באם יש כאלה, קבלות בהוצאות הנטענות, תלושי שכר לפני ותוך כדי ואחרי התאונה, אישור היעדרות מהמעביד ושלא שילם שכר במקרה שכיר, אישור על תשלומי המל"ל במידה ומדובר בתאונת עבודה, תמונות נזק גוף ורכוש במידה ושמרת לעצמך, תעודות אי כושר וסיכומי מחלה, דוחות פיזיוטראפיה אם נעשו, ועוד. שוב במקרה של חשש לנכות אצל הנפגע כתוצאה מהתאונה, קרי "יש ראשית ראיה מהחומר הרפואי" לעמוד על כך שימונה מומחה רפואי בהתאם לתקנות כאמור אשר יחווה דעתו אודות הפגיעה והתלונות הנטענות, במקרה זה נהוג להגיש את התיק כבר לביהמ"ש ולפעמים הצדדים ממנים מומחה במוסכם, ואז הצדדים מתחלפים או מגישים תחשיבי נזק לתיק הכל בהתאם לפרצדורה שבחרו בה לנהל את התיק, בתוך חברת הביטוח או אצל עו"ד חיצוני. במקרה של נזק רכב רכוש: שוב לציין את מה שצריך לציין כאמור לעיל ולסיים במה שצריך לסיים ולתן את ההתראה כאמור. בנזקי רכוש כמובן האחריות לא מוחלטת ויש להוכיח את אשמו של הצד השני ובד"כ מדובר בעוולת הרשלנות שצריך להוכיח את אשמו של הצד השני בקרות התאונה ונזקיה, על מכתב זה צריך להיות מופנה למחלקת תביעות צד ג' ושיבוב בחברות הביטוח כאשר יכלול בין היתר את פרטי מרשך ורכבו ואת פרטי צד ג' ורכבו עם תאריך התאונה, וחשוב כאן תיאור התאונה ונסיבותיה, למכתב דרישה זה מצרפים חוו"ד שמאי באומדן הנזקים לרבות תמונות נזק, ורישיון רכב לשם בדיקת מרשך לזיקתו, כן קבלות בתיקון ובהוצאות שהוצאת עקב התאונה כגון גרירה ושכ"ט שמאי, ואז חברת הביטוח תשיב לאשמות המופנים אליה ולא אחת הם טוענים לאשם תורם או לנזקים מהעבר ולכל מני קיזוזים וניכויים ועוד, כמובן שוב כל מקרה לגופו של עניין וכל טענה שתועלה את צריכה להתמודד אתה, ואנו נשמל לעזור ככל שנוכל לעזור. בהצלחה, עו"ד זמירו עזמי,קלנסווה.