זימון עד ע"י ביהמ"ש

  • לזמן או לא לזמן
    צעיר | 11/01/2010 08:19

    הנני עו"ד צעיר ואני מייצג נתבע בתיק של נזקי פח עקב תאונת דרכים - בעת התאונה ישב יחד עם הנתבע נוסע (הנהג הינו נהג מונית). הנוסע יכול להעיד כי התאונה התרחשה באחריות התובע ולא הנתבע, אך יחד עם זאת ומאחר והעד מתגורר בצפון והדיון בתביעה הינו באזור המרכז העד מסרב להגיע לדיון. אבקש לציין כי העד ציין בפניי טלפונית כי אם אזמנו בצו הוא יטען בביהמ"ש כי הוא סובל מליקוי בראייה, כמו כן אבקש לציין כי שמו של העד מופיע במסמך ההודעה על התאונה וגם בכתב ההגנה ציינתי שבעת התאונה היה נוסע ברכב. מה לעשות האם לזמן אותו בצו או שפשוט לא לזמנו כלל ?? אודה על העזרה. אבקש להוסיף כי בתיקים כאלה אין תצהירים וכי העדים נחקרים עדות ראשית בדיון עצמו.

    *הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין באזור הצפון

    • זימון עד ע"י ביהמ"ש
      עו"ד זמירו עזמי | 11/01/2010 08:49

      עו"ד צעיר, שלום ובוקר טוב. אני מבין מדבריך שהתביעה נמצאת בהליך סדר דין מהיר. אכן תוכל לזמן את העד דרך ביהמ"ש אם כה חשובה לך העדות שלו, מהסיפור שאתה מעלה ניתן ללמוד כי הבעייה איננה בעיית מרחק בעיקר אלא העד מתחמק להגיע לתן עדות על אשר ראה, במצב דברים זה תשקול היטב שההתעקשות להביאו בכל זאת שמא תיקלקל לך את קוו ההגנה שלך "עד עויין", ועל כן אתה צריך להיות מכוסה תחילה מפני היווצרות מצב שכזה. בהצלחה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

    • צו ע"י ביהמ"ש
      עו"ד זיו | 15/01/2010 21:17

      שלו ידידי. היה לי מקרה דומה מאוד. עד שלא רצה לבוא ואמר שאם אני יזמן אותו הוא יקשקש בדיון. אני הקלטתי אותו אומר דברים אלו ובבוקר הדיון, כאשר אנו יושבים במסדרון וממתינים למשפט שלנו, אמרתי לו שהוא הוקלט ושכדאי לו להגיד את האמת. זה עבד. חוקי האתיקה מאפשרים לך להקליט עד מטעמך.