ליקויי שמיעה עקב ת"ד ?

  • בעיות באוזניים עקב ת.ד
    יואל | 09/01/2010 23:22

    נפגעתי בתאונת דרכים ובבי"ח דיווחתי על זעזוע מוח. לאחר כחודשיים התחילו בעיות אוזניים טנטון וכאבים. לאחר דיון בבי"מ נאמר לי שכנראה לא תוכר הבעיה באוזניים כפגיעה מהתאונה, בשלב זה אני רוצה למשוך את התיק איך עלי לשלם לעו"ד, ?

    • ליקויי שמיעה עקב ת"ד ?
      עו"ד זמירו עזמי | 10/01/2010 10:18

      יואל, שלום ובוקר טוב. אתה מעלה שני נושאים בשאלתך: העניין הראשון: ליקויי שמיעה וטנטון באוזניים, זה עניין שברפואה ומן הראוי שמומחה ביהמ"ש זה שיחליט בעניין הקשר הסיבתי, אשר עד כמה וכמה כפי שאתה מספר שהייתה פגיעת ראש וזעזוע מוח וכבר דיווחת לאחר חודשיים על בעיות בשמיעה זו לכשעצמה יכולה להוות ראשית ראיה להצדקת מינוי מומחה מטעם ביהמ"ש שיחווה את דעתו בעניין לרבות הקשר הסיבתי, כמובן הדבר יהיה גם כרוך בתשלום עבור חווה"ד למומחה ולו חלק עליך וחלק על חברת הביטוח, זו החלטת השופט בסוף, מנגד תוכל אתה באופן אישי לפנות ולהיוועץ במומחה א.א.ג מטעמך וזה ימסור לך תשובות על הנכות ומידתה וסיכויי הקשר הסיבתי לתאונה, ואז לדעתי לא תהיה כל כך כועס על העו"ד המטפל לך בתיק (שוב זה עניין שברפואה). העניין השני: עניין שכה"ט בתיקי תאונות דרכים (פלת"ד) זה נגזר באחוזים מהסכום הכולל אשר מקבל הנפגע בתיק, ואילו שיעור התשלום מותנה באיזו שלב הסתיים התיק, זאת כל עוד לא סיכומו הצדדים ביניהם על שכ"ט גלובאלי ושאינו מותנה בתוצאת הטיפול. אגב, גם במקרה שאתה מספר ובהנחה שסיכמתם על אחוזים מהתוצאה ובשלב כלשהו החלטת לעזוב ולהפסיק את טיפולו של עוה"ד, ברור שאתה לא תשלם פעמיים לעו"ד ולא תשלם כפל שכ"ט, ושכה"ט אמור להתחלק בין שני העו"ד מן הדין הנוהג המקובל השכל הישר וההיגיון, וכי באמת כל מקרה צריך לבדק לגופו של עניין, קרי עד איזו שלב וכמה הספיק לעשות העו"ד הראשון ובו זמנית גם צריך למצוא עו"ד שני שמוכן להמשיך בתיק תמורת אחוזים מסוימים. לדעתי בטרם תעשה את המעבר, דבר שתוכל לעשות תמיד, עדיף לסכם עם הראשון על אחוז מסויים ולמצוא שני שימשיך באחוז הנותר, אחרת עלול שתמצא את עצמך בתביעה משפטית בין שני עוה"ד וזה לא נעים ולא נחמד, כל עוד יכלת לחסוך זאת כאמור, לפחות תנסה !!! בהצלחה לך ולעו"ד המעביר ולנעבר במידה ויהיה כזה. עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.