פגיעה בפרטיות

  • האים החניה הצמודה לדירה שלי היא רשות הפרט?
    לורן | 07/01/2010 23:54

    השכן שלי הגיש תביעה קטנה נגדי. בין שאר ה"תלונות" שהוא מנסה להיאחז בהן הוא טוען שאני מתצפת אות דירתו כל ערב ולכן הוא דורש פיצויים. הוא צילם אותי ממרפסת ביתו כאשר אני עומד להיכנס לרכב שלי, ודלת המכונית פתוחה. התמונה נלקחה ממרחק של כ 20 מטרים עם זום על גופי מבלי להכליל את הסביבה כלל. אני נראה מסובב את הגוף ומפנה את פני אליו. להדגיש שחניה זו היא חלק מהרכישה של הדירה. אני מרגיש שהוא חדר לפרטיות שלי בכך שצילם אותי בחניה שלי. האים חניה צמודה היא רשות היחיד? האי אני אוכל להגיש תביעה קטנה בגין צילום זה? ואם כן, מה הם הפיצויים הסבירים במקרה זה?

    • פגיעה בפרטיות
      עו"ד יקי רנד | 12/01/2010 08:51

      נדמה לי כי מדובר בריב שכנים, אשר התפתח לסכסוך משפטי, ללא הצדקה. כדי שהתובע יוכיח תביעתו, הוא צריך להביא ראיות חותכות כי אכן אתה מתצפת לביתו. מנגד, לא נראה לי כי צילום שלך עומד בחניה מהווה פגיעה בפרטיות, אשר מקימה עילת תביעה, אלא אם מדובר בצילום סדרתי אשר מהווה מטרד. החניה שלך, הנה רשות הרבים, בהקשר של הגנת הפרטיות.

      • איני מסכים עמך, בבקשה תקן אותי אם אני טועה
        לורן | 14/01/2010 02:52

        פגיעה בפרטיות היא גם כאשר אדם מצולם ונמצא ברשות היחיד. אין זה מחייב צילום סדרתי וטורדני. החניה שלי נקנתה בכספי והיא רשות הפרט. האים הטענה שלי עדיין נכונה? תודה על תגובתך בכל מקרה.

        • המשך
          עו"ד יקי רנד | 14/01/2010 09:22

          לא הבנת את דבריי. לא אמרתי כי פגיעה בפרטיות היא צילום סדרתי ברשות היחיד. פרשנותי לרשות היחיד שונה מזו שלך. קשה לי לראות כיצד חניה בבנין מהווה רשות היחיד, גם אם היא קנינך, להבדיל מתצלום בביתך, או במקום בעל מימד פרטיות מובהק יותר. בכל מקרה, גם אם ניתן לראות בחניה כרשות היחיד, לא נראה לי כי מדובר בפגיעה של ממש, אם מדובר בתצלום חד פעמי, אלא אם התמונה פורסמה או נעשה בה שימוש פוגעני מלבד עצם התצלום. אני בהחלט מסכים כי כטענת הגנה מול תביעה של השכן, מדובר בטענה לגיטימית, אולם לא כעילת תביעה עצמאית.

          • הבהרה מדוע חניה היא רשות יחיד מובהק
            לורן | 16/01/2010 11:42

            אילו שכן החנה את מכוניתו בחניה שלי, הייתה לי עילה לבקש לגרור את מכוניתו ואף להתלונן ולתבוע אותו על השגת גבול אם המקרה חוזר על עצמו. לענינינו, הצילום נעשה על מנת לשקר במשפט ולתבוע אותי בטענה שאני "מתצפת על ביתו מדי ערב", כאן מתגלה הנזק. הכפשה, עוגמת נפש וכמובן פגיעה בפרטיותי וכמובן לשם עשיית רווח מהמשפט .