דרישה/תביעה ת"ד פלת''ד

  • תביעת פלת"ד
    יהונתן | 07/01/2010 11:50

    שלום רב, ברצוני לתבוע את חב' הביטוח עפ"י חוק הפלת"ד. התביעה אינה משמעותית מבחינה כספית וברשותי גיליון מיון, ימי מחלה ותו לאו. שלחתי מכתב התראה לפני 20 ימים ולא נעניתי. ברצוני לדעת את הליך התביעה? מה עליי לצרף לכתב התביעה? האם עליי לבקש מינויי מומחה גם על סכום של אלפי שקלים בודדים? האם ישנה אגרה מסויימת? איני רוצה להיות מיוצד ע"י עו"ד.. תודה!

    • דרישה/תביעה ת"ד פלת''ד
      עו"ד זמירו עזמי | 07/01/2010 12:52

      יהונתן, שלום. על פני הדברים שאתה מספר מומלץ בכל זאת לפנות לעו"ד המתמצה בתחום, והוא זה שיטפל מול חברת הביטוח, בין אם מדדובר בדרישה או באם יצטרך הדבר לתביעה בערכאות. בהצלחה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

      • תודה! אבל בכל זאת...
        יהונתן | 07/01/2010 15:49

        אינני מעוניין בעו"ד. תוכל לעזור ? תודה רבה

    • תביעת פלת"ד
      עו"ד גיל קראוס | 07/01/2010 17:21

      יהונתן שלום, ראשית, אני מציע שתמתין עוד זמן מה עד שתגיש תביעה משפטית. חברות הביטוח מתמודדות עם תיקים רבים ובדרך כלל לקוח להן זמן מה עד שהם ממציאים מענה, כך שכדאי שתמתין עוד מספר שבועות ובכל מקרה תוציא תזכורת נוספת. במידה ותגיש תביעה, אגרת נזקי גוף כיום היא 633 ש"ח. עליך לצרף לכתב התביעה את כל המסמכים הרפואיים, אישור משטרה, צילום תעודת ביטוח חובה ורישיון נהיגה וכן כדאי שתצרף ראיות לגבי ההפסדים שנגרמו לך. קח בחשבון שניסוח כתב תביעה הוא פעולה משפטית לא פשוטה ואתה יכול לעשות טעויות שעשויות לעלות ביוקר בשלב מאוחר יותר.