את מי לתבוע

  • נזק לרכב
    עמוס | 13/12/2009 10:54

    לפני כשנה במהלך תאונת שרשרת נכנס בי רכב מאחור ואני מעוניין לתבוע את הביטוח שלו. 1. האם עלי להפנות להם דרישה לפיצוי או פשוט להגיש כתב תביעה לבית משפט 2. הרכב היה של חברה ונהג בו עובד החברה האם עלי להגיש את התביעה נגד החברה או נגד הנהג? תודה .

    • את מי לתבוע
      שאול | 13/12/2009 23:33

      כעיקרון, אתה אמור לתבוע את נהג הרכב, שביצע את התאונה בפועל. בהנחה שהרכב אכן מבוטח לכל הפחות בביטוח צד שלישי, הם מצד אחד, יגנו עליו מפני התביעה, ומצד שני, ישלמו את הנזק שבאחריותו, כמבטחי כלי הרכב. שים לב כי בנזקי רכב רכוש, יש מקום לטענות של "אשם תורם " מצד הניזוק, כך שכאשר אתה תובע, הבא את כל ההוכחות שיש לך, ולרבות עדי ראייה ככל שישנם. בכל מקרה, אם אתה לא ענה, המלצתי היא להתייעץ עם עו"ד המתמחה בנזיקין, אם התביעה גדולה, ואם היא קטנה, פתוחה בפניך הדרך לתבוע בבי"ד לתביעות קטנות. בהצלחה

    • נזק לרכב
      עו"ד יקי רנד | 15/12/2009 10:43

      מומלץ להוציא דרישה לפיצוי טרם הגשת התביעה. זה עשוי לחסוך מזמנך, מה עוד ובתי המשפט אינם רואים בעין יפה, ניזוק אשר נחפז להגיש תביעה, טרם פניה למזיק. באשר לזהות הנתבעים, יש לתבוע את הנהג, את החברה בה הוא עובד, וכן את מבטחת הרכב.